Managed hosting door True

Nocore betreedt thuiszorg via overname

 

Nocore Group uit Uden neemt Peters Informatisering uit Tilburg over. De erp-leverancier voor thuiszorginstellingen en uitzendorganisaties krijgt door die overname toegang tot de thuiszorgmarkt. Het overgenomen bedrijf levert ruim vijftien jaar het softwarepakket Zorgplan. Volgens de koper heeft de overname geen gevolgen voor de klanten van de overgenomen partij. Peters Informatisering gaat verder onder de naam Nocore Care en wordt onderdeel van Nocore Group. De overname heeft geen personele gevolgen.

Nocore benadrukt dat het gaat om een strategische overname die toegang geeft tot het klantenbestand van Peters Informatisering en kansen biedt om software aan elkaar te koppelen. 

Nocore ontwikkelt, levert en onderhoudt software voor meer dan zevenhonderd bedrijven in de schoonmaak- en uitzendbranche. Dat erp-pakket wordt gekoppeld aan de thuiszorgsoftware van Peters Informatisering, Zorgplan, waarmee thuiszorginstellingen hun volledige werkprocessen kunnen automatiseren. Daardoor moet een pakket ontstaan waarmee bedrijven hun operationele, personele en financiële processen volledig kunnen automatiseren.

Nocore laat in een toelichting op de overname weten: 'De overname past in onze strategische focus en sluit aan op de marktontwikkelingen waarbij schoonmaak en uitzendondernemingen steeds verder samenwerken met thuiszorginstellingen. Bedrijven die zowel thuiszorgdiensten, schoonmaakdiensten en uitzenden kunnen nu terecht bij één ict-partner.

Webportals en apps

Volgens de koper sluit Zorgplan naadloos aan op de bestaande financiële en loonsystemen van Nocore, waardoor er één erp-systeem kan worden aangeboden waarmee thuiszorginstellingen hun volledige front en back office kunnen automatiseren. Door samenvoeging van beide organisaties, waaronder de r&d-afdelingen, moeten beide bedrijven beter en sneller kunnen inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen en hun dienstverlening naar hun bestaande klanten verder ontwikkelen en uitbouwen, zoals het aanbieden van webportals apps.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5230863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.