Managed hosting door True

Afas boekt flinke omzet- en winstgroei in 2014

 

Groei

Afas Software heeft in boekjaar 2014 zowel de omzet als de winst flink zien toenemen. De omzet steeg autonoom van iets meer dan 70 miljoen euro in 2013 naar 79,6 miljoen euro in 2014. Dat betekent een stijging van 12,3 procent. De winst steeg in 2014 met 13 procent naar 25 miljoen euro. Het bedrijf uit Leusden verwacht in 2015 wederom een omzetgroei van zo’n 12 procent.

Het aantal medewerkers bij Afas Software groeide in het afgelopen boekjaar met 10 procent. Op het kantoor in Leusden, waar ook de software wordt ontwikkeld, werken momenteel 318 medewerkers.

'Een belangrijke reden voor de groei in 2014 is de toename van het aantal klanten dat kiest voor een complete oplossing voor enterprise resource planning', licht financieel directeur Arnold Mars van Afas toe. 'De automatisering van de interne, administratieve processen van offerte tot en met facturatie biedt efficiencyvoordelen en organisaties zien ook de toegevoegde waarde van vergaande ketenintegratie in. Daarom besluiten ze steeds vaker om ons complete erp-pakket in te zetten.'

Volgens Mars is deze ontwikkeling nu ook te zien in het onderwijs en de zorgsector, waar organisaties vroeger voornamelijk de module voor personeelzaken en salarisverwerking afnamen.

Van koop naar huur

Het softwarebedrijf ziet duidelijke verschuiving van koop naar huur. 'Nieuwe klanten kiezen uitsluitend voor het huren van software voor een vast tarief per maand', zegt Mars. 'Dat betekent geen grote, eenmalige factuur voor de jaarlijkse licentiekosten, maar een vast bedrag per maand dat afhankelijk is van de omvang van de organisatie. Het huren van de software heeft de drempel om met ons product te werken verlaagd. Daarnaast merken wij dat klanten onze software liever in de cloud hebben. Ze maken dan geen gebruik van eigen servers, waarop de software wordt geïnstalleerd, maar van een centraal systeem dat online toegankelijk is. Inmiddels hebben meer dan vijfhonderdduizend gebruikers de overstap naar onze cloudoplossing Afas Online gemaakt.'

Afas wist in 2014 diverse nieuwe klanten op te tekenen. Daaronder zaten partijen als Twijnstra Gudde, VvAA, deVereniging Ons Middelbaar Onderwijs, Promens Care, supermarktketen Dirk, Securitas, Arriva en Veolia.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5224689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de marktaandeel. (AFAS, Unit4 etc)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.