Managed hosting door True

Afvalverwerker Irado gebruikt Clear van GMT

 

Afvalinzamelaar Irado uit Zuid-Holland vervangt zijn systeemlandschap met maatwerk door een integratieplatform met in het hart de Clear-applicatie van GMT. Irado denkt met dit standaardplatform op de kosten te kunnen besparen, omdat hiermee het ontwikkelen en programmeren van maatwerk verleden tijd is. Bovendien biedt Clear betere planningsfunctionaliteit en mogelijkheden voor mobiel werken. Voor de invoering is maximaal een jaar uitgetrokken.

Irado verzorgt de huishoudelijke afvalinzameling voor de gemeenten Lansingerland, Schiedam, Rozenburg en Vlaardingen. Daarnaast onderhoudt het bedrijf in Schiedam de openbare ruimte en levert Irado diverse diensten aan andere gemeenten en regionale midden- en kleinbedrijven in Zuid-Holland.  

GMT draagt zorg voor de implementatie van het nieuwe pakket en het doorvoeren van nieuwe versies van de bedrijfssoftware. Ook organiseert het bedrijf uit Diemen trainingen voor de circa driehonderd medewerkers van Irado. Doel is een groot deel van de software in het tweede kwartaal van 2015 draaiende te hebben. Eind volgend jaar eindigt de tweede fase, waarin zaken als werken met boordcomputers, routeplanning en navigatie zijn geregeld.  

Paul Havinga, business unit director GMT, beweert dat de keuze van Irado voor GMT onder andere te maken 'met onze Mobile First strategie. Daarin focussen we op zaken als tablets in de auto, verdergaande digitalisering, rapportages, efficiency en route-optimalisatie.'

Progress

Clear is speciaal ontwikkeld voor de afval- en milieu-industrie en biedt inzicht in de bedrijfsprocessen. Die lopen uiteen van actuele verkoop-, relatie- en contractgegevens, planning van werkzaamheden, wegen, orderafwikkeling en facturatie tot en met debiteuren- en crediteurenadministratie.

Het pakket is gebaseerd op het Progress-ontwikkelplatform. Daarnaast werkt GMT met een aantal oplossingen van partners als add-ons, zoals Qlikview voor business intelligence en Groen Vision van Infogroen voor de Wet Besluit Omgevingsrecht (BOR). Die laatste twee modules worden ook bij Irado ingevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5213145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.