Managed hosting door True

Richard van der Zee vertrekt bij Itris

 

Richard van der Zee

Richard van der Zee, ex-aandeelhouder en ex-commercieel directeur van Itris, vertrekt aan het eind van het jaar bij de woningcorporatieautomatiseerder uit Capelle aan den IJssel. Van der Zee begint een nieuw bedrijf - Skarp - dat advies geeft en oplossingen aanbiedt rond sturings- en verantwoordingsinformatie in de corporatiesector. Itris kwam in juli van dit jaar via een 'management buy in' in andere handen.

Richard van der Zee zou na de wisseling van eigenaren en management nog betrokken blijven bij de corporatie-automatiseerder, maar heeft nu toch besloten een nieuwe weg in te gaan. 'Itris is in goede handen en klaar voor de volgende groeistap. Ik wil nu proberen om met mijn nieuwe bedrijf opnieuw toegevoegde waarde te bieden aan de corporatiesector.'

Met Skarp richt Van der Zee zich op het bij corporaties beschikbaar hebben van de juiste en actuele management- en sturingsinformatie op het gebied van bedrijfsvoering en financiën. 'Gegevensuitwisseling op dit vlak wordt steeds belangrijker. Dat kan worden vergemakkelijkt middels het gebruik van open standaarden. Met Skarp willen we corporaties en leveranciers enthousiasmeren voor een breder gebruik van standaarden als VERA.'

Skarp

Corporaties moeten aan veel partijen informatie leveren: CFV, WSW, Aedes, rijksoverheid, banken en gemeenten, maar ook aan andere interne en externe belanghebbenden. Met behulp van standaarden kunnen deze informatiestromen met minder inspanning verlopen en gaat de kwaliteit van de gegevens omhoog, aldus Van der Zee. 'Skarp gebruikt zowel standaarden voor de gegevensdefinities, zoals VERA, als de standaarden voor een veilige en betrouwbare uitwisseling van data.' Hiermee bevordert Skarp transparantie en ontzorgt de partijen in de sector.'

Itris ging in 2004 van start. Eind 2004 kwam mede-oprichter Remco van Niekerk in contact met Tri-Bees, waar Van der Zee mede-eigenaar van was. Dat bedrijf bood een open datawarehousesysteem aan waarmee managementinformatie te genereren viel. Deze toepassing paste goed als laag boven het Itris-bedrijfssysteem Viewpoint en beide partijen besloten tot een fusie.

Casix

Ook Van Niekerk is een nieuw bedrijf begonnen, maar dan eerder dit jaar. Met zijn Casix levert hij cloudoplossingen voor de corporatiesector, zoals een landelijk aannemersportaal, webportalen en mobiele apps voor smartphones en tablets voor buitendienstmedewerkers. Casix werkt met de industriestandaard VERA 3.0 en kan overweg met de primaire systemen van woningcorporaties.

Casix en Itris zijn inmiddels een partnerovereenkomst overeengekomen voor de levering van Casix- producten aan woningcorporaties die werken met de Viewpoint-software van Itris. In eerste instantie wordt gestart met de levering van de inspectie app.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5211859). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.