Managed hosting door True

AllSolutions koopt Dolfin Capital uit

 

Meer geld

Leo Koster, algemeen directeur van AllSolutions, heeft samen met consultant Wout Klok en personeelsleden van AllSolutions alle aandelen overgenomen van Dolfin Capital. Deze investeerder hielp de leverancier van online bedrijfssoftware uit Woerden bij de verzelfstandiging uit de Exact-organisatie in 2009. Om uitkoop van Dolfin Capital te financieren heeft Allsolutions een achtergestelde lening (mezzanine-financiering) gekregen van een andere investeerder, Main Capital.

Na deze transactie zijn alle aandelen in handen van management en medewerkers. Volgens Lars van ‘t Hoenderdaal, managing partner van Main Capital Partners, had zijn bedrijf AllSolutions al enkele jaren in het vizier. 'De mogelijkheid tot co-financieren van de inkoop aandelen bood ons een uitstekende gelegenheid en die hebben wij met beide handen aangegrepen.'

AllSolutions, opgericht in 1987, levert online software om bedrijfsprocessen te automatiseren. Tot de doelgroep behoren zakelijke dienstverleners, projectorganisaties, verenigingen en service-organisaties. Het bedrijf, waar 35 man werken, claimt dat de software-as-a-service (SaaS)-oplossing dagelijks door ruim negentigduizend gebruikers verdeeld over 24 landen wordt ingezet. Klanten zijn onder andere ICT Automatisering, Schipper Accountants, Bovag, KWR en Veilig Verkeer Nederland.

Het bedrijf was een kortstondige periode in handen van Exact (2005-2009), dat wilde groeien in de sectoren dienstverlening en non-profit. Het vernieuwende online-karakter van AllSolutions paste toen echter toch nog niet goed bij Exact en partijen besloten weer uit elkaar te gaan. Die verzelfstandiging gebeurde met hulp van investeerder Dolfin Capital die nu weer het bedrijf verlaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5208684). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.