Managed hosting door True

Webwarenhuis vervangt Unit Multivers

GAC voert Dynamics NAV in bij Fonq.nl

 

E-commerce

GAC Business Solutions uit Oirschot heeft bij het webwarenhuis Fonq.nl de oplossing Trade+ geïmplementeerd. Dat is een enterprise resource planning (erp)-oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Trade+ vervangt het systeem Multivers van Unit4, dat de groei van het webwarenhuis onvoldoende kon ondersteunen. Via Trade+ verwerkt Fonq.nl automatisch dagelijks gemiddeld 2500 orders die via de webshops binnenkomen. Voor analyse en rapportage is Qlikview geïmplementeerd.

FonQ.nl zocht een nieuwe partner voor de bedrijfsoplossing omdat Multivers, de administratiesoftware voor het midden- en kleinbedrijf van Unit4, niet in staat bleek de toenemende orderaantallen te verwerken. Microsoft-specialist GAC werd geselecteerd om het systeem te vervangen door Trade+, een totaaloplossing voor de groothandel met Microsoft Dynamics NAV als fundering.

Deze oplossing is volgens GAC flexibeler inzetbaar en beter schaalbaar waardoor meer ruimte voor groei ontstaat. Met Trade+ verwerkt Fonq.nl dagelijks gemiddeld 2500 orders; het systeem zou ook de piek van 7500 orders per dag rond de feestdagen aan moeten kunnen.

Dertig interfaces

GAC heeft tijdens de vervanging van het erp-systeem van Unit4 ruim dertig interfaces die op de bestaande oplossing waren aangesloten, overgezet naar Trade+. Daarbij zijn samen met het webwarenhuis beschrijvingen opgesteld. Op basis van dit werk, en in samenwerking met GAC, kon Fonq.nl zelf grotendeels de interfaces opbouwen.

Voor analyse en rapportage is Qlikview geïmplementeerd. Deze oplossing stelt Fonq.nl in staat om snel en effectief informatie te delen met interne afdelingen en externe partijen. Ook aan de klantenservice is extra zorg besteed. Door deze afdeling functioneel volledig op te nemen binnen de NAV-implementatie is meer overzicht op alle fases van het ordertraject. Ook krijgen klanten via e-mail statusupdates, aldus GAC.

Draagvlak

De volledige implementatie van het systeem nam zes maanden in beslag en is uitgevoerd via de 'proof of concept' (poc)-implementatiemethode. Daarbij wordt de software met behulp van werkende voorbeelden op basis van gebruikersprocessen ingericht en op basis van feedback aangepast. Volgens GAC zorgt deze poc-methode vrijwel direct voor draagvlak onder de gebruikers, voorkomt het problemen door verkeerde verwachtingen en versnelt het het implementatieproces.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5195891). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.