Managed hosting door True

SG Automatisering heet voortaan Aareon

 

Directie Aareon Nederland: Martin Holwerda (links) en Jeroen Kuiper (rechts)

SG Automatisering, sinds 2010 onderdeel van de Duitse Aareon Groep, gaat voortaan verder onder de naam Aareon. Nadat de afgelopen jaren de organisatie is aangepast op die van de moedermaatschappij vond de woningbouwautomatiseerder uit Emmen het tijd worden om ook de naam gelijk te trekken. Men verwacht op deze manier Aareon in de Europese markt een duidelijker profiel te kunnen neerzetten. Het bedrijf wil ook interessante producten en diensten vanuit andere landen kunnen inzetten in Nederland, en andersom.

Aareon is van de grootste leveranciers van softwareoplossingen en ict-diensten in de vastgoedsector van Europa. Het Duitse ict-bedrijf bestaat 57 jaar, telt 1300 medewerkers en heeft zo'n 2500 vastgoedbedrijven als klant in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Engeland en Nederland. Aaeron is onderdeel van de Duitse bank Aareal.

'Vanuit onze internationale samenwerking zetten we producten in de markt waar woningcorporaties  voordeel mee kunnen behalen', zegt Jeroen Kuiper, mede-directeuren van voorheen SG en nu Aareon Nederland. 'Denk aan oplossingen op het gebied van portalen en mobiliteit. Aan het einde van dit jaar zullen de eerste producten, zoals het documentmanagementsysteem Archief Compact, bij Nederlandse woningcorporaties in gebruik worden genomen'.

Kennisdelen

'Onderdeel zijn van een Europees moederbedrijf maakt het ook mogelijk om internationaal kennis te delen', stelt de andere mede-directeur Martin Holwerda. 'We organiseren visie-sessies met bestuurders van woningcorporaties uit verschillende landen. De onderlinge uitwisseling van informatie biedt Aareon weer input voor productontwikkeling. Krachtenbundeling maakt dat Aareon slagvaardig kan opereren. Ondanks de lokale verschillen tussen vastgoedbeheerders, zijn er namelijk ook veel overeenkomsten.'

Binnen Europees verband participeert Aareon in het project I-stay@home waar wonen vanuit diverse invalshoeken wordt bekeken. 'Voor de Nederlandse markt betekent het vooral: hoe komen we bij de klant van onze klant? Binnen Aareon is daar de klantportaal-oplossing Flexiciel voor beschikbaar. Begin 2015 nemen de eerste klanten in Nederland dat in gebruik', aldus Holwerda.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5177195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.