Managed hosting door True

Achmea stoot Practis België af aan Oviro

 

De Eindhovense pensioen- en verzekeringsautomatiseerder Oviro heeft Practis België overgenomen van verzekeraar Achmea. Na de overname gaat Practis België uit Sint-Niklaas verder onder de naam BISure. Oviro garandeert de voortzetting van BIS, het administratiepakket van Practis België. Daarnaast onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om de diensten rondom het Cobol-platform uit te breiden. De overname heeft geen betrekking op Practis Nederland. Dat bedrijf, leverancier van het pensioenpakket Ibsen, is dit jaar opgegaan in Achmea.

Door de overname maakt Oviro een entree op de Belgische pensioen- en levensverzekeringsmarkt. Het bedrijf wil naast de voortzetting van BIS (Business Insurance System) voor de levens- en schadeverzekeringsmarkt zijn eigen diensten op de Belgische markt introduceren. Deze zijn complementair aan de dienstverlening van BISure. De dienstverlening van Oviro richt zich onder meer op het verbeteren van product- en systeem- ontwikkeltrajecten, zowel op het gebied van specificaties als voor het testtraject.

De overname van Practis België, omgedoopt in BISure, is juridisch gezien afgelopen 1 september ingegaan. Over de verkoopsom doen partijen geen mededelingen. Klanten van BISure zijn onder meer KBC en Groupama. Achmea is in België geen gebruiker van BIS; de verzekeraar heeft wel met Oviro een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij Achmea de diensten van de automatiseerder kan inzetten om de wendbaarheid van de uitvoeringsorganisatie te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5176618). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.