Managed hosting door True

Mede-oprichter Ortec Guus Boender overleden

 

Guus Boender (1955-2014)

Guus Boender (1955) is in de nacht van zondag 14 op maandag 15 september 2014 overleden. De begrafenis vond afgelopen zaterdag in besloten kring plaats. In 1981 richtte hij met een paar studievrienden planningsoftwarebedrijf Ortec op; in 2007 startte hij Ortec Finance als zelfstandig bedrijf. Boender maakte tot zijn overlijden deel uit van de directieraad van Ortec Finance.

Eind december 2013 werd bij de in Rotterdam woonachtige Guus Boender de diagnose kanker vastgesteld. Daarop volgde een intensieve behandeling met in eerste instantie goede resultaten. Volgens Ortec Finance bleef Boender ondanks zijn ziekte actief voor het bedrijf. Aan het begin van de zomer verscheen hij zelfs weer een paar uur per week op kantoor in Rotterdam. In augustus stak de ziekte echter weer de kop op en had verdere behandeling geen effect meer.

Na zijn studie econometrie aan de Erasmus Universiteit promoveerde Guus Boender daar in 1984 bij Alexander Rinnooy Kan tot doctor in de Economische Wetenschappen. In 1988 werd hij op jonge leeftijd hoogleraar aan de Erasmus Universiteit (mathematische besliskunde) en later aan de VU in Amsterdam (Asset & Liability Management). Ondertussen was hij in 1981 samen met studievrienden Ortec begonnen, waaruit Ortec Finance in 2007 als zelfstandig bedrijf ontstond. Guus Boender gold als een autoriteit op pensioengebied in  binnen- en buitenland.

Ortec Finance

Ortec Finance levert technologie en advies op het gebied van financieel risico en rendement. Het bedrijf helpt institutionele en private investeerders financiële beslissingen te nemen en de resultaten daarvan te monitoren. Ortec Finance integreert diepgaande kennis in softwaremodellen op het gebied van asset en liability management, ex-ante en ex-post risicomanagement, performance-attributie en financiële planning. De internationale klantenkring van Ortec Finance varieert van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders tot woningcorporaties en financieel planners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5175629). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.