Managed hosting door True

Randstad Innovation Fund stapt in Rolepoint

 

Randstad Innovation Fund (RIF) investeert in het online wervingsplatform Rolepoint. Dit Amerikaanse platform, opgezet met geld van investeerders uit Silicon Valley, werkt met een 'referral engine' voor de zakelijke markt. Daarbij worden de persoonlijke sociale netwerken van werknemers door een bedrijf ingezet om nieuwe mensen te werven op specifieke functies. Uitzendbureau Randstad beschouwt het platform als een aanvulling op de gangbare wervingskanalen.

KPMG zet Rolepoint bijvoorbeeld in als wervingsinstrument, net als de ict-bedrijven Informatica en Appdynamics. Een woordvoerster van Randstad legt uit dat een medewerker van een bedrijf via Rolepoint een bericht krijgt dat er een vacature is voor een bepaalde functie. Die kan hij of zij dan doorsturen naar iemand uit zijn sociale netwerken met een persoonlijke aanbeveling erbij. 'Dan gaat het op persoonlijke titel. Dat is weer een andere manier van werven dan dat het via de afdeling personeelszaken loopt.'

Ambities

Voor RIF betekent de kapitaalinjectie aan Rolepoint de derde investering dit jaar. Eerder participeerde het fonds in het Duitse Twago, een pan-Europese marktplaats voor freelance werk op het vlak van website- en app-ontwikkeling, online marketing en data entry-projecten, en Gigwalk, een online platform voor verkoopondersteuning en -statistieken.

Het investeringsfonds van het uitzendconcern wil de komende jaren een portfolio opbouwen van participaties in bedrijven die op het gebied van personeel en werk nieuwe technologie en innovatieve concepten gebruiken, zoals social sourcing, online platforms, mobiele oplossingen, cloudoplossingen, gamification en big data analytics.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5175569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.