Managed hosting door True

Dixons, MyCom en iCentre verlonen met Afas

 

Bas Group eigenaar van winkelformules Dixons, MyCom en iCentre heeft gekozen voor de geïntegreerde (e)HRM/Payroll-oplossing van Afas Software. Begin augustus 2014 is na een intensief selectietraject gekozen voor de oplossing van Afas. Meldt de leverancier uit Leusden. Het implementatietraject is inmiddels in volle gang en vanaf 1 januari 2015 moeten alle veertienhonderd medewerkers van Bas Group hun loonstrook digitaal via de software van Afas ontvangen.

De software van Afas is een belangrijke pijler binnen het nieuwe hr-beleid van Bas Group, waarin vernieuwing, efficiency en digitalisering centraal staan. Voor implementatie werkte de retailer met zes verschillende hr-pakketten en werd een deel van de hr-activiteiten uitbesteed. 'Om onze nieuwe hr-doelstellingen te behalen, moeten we de administratieve processen efficiënter inrichten en de regie volledig in eigen hand nemen', aldus Marc van Leipsig, projectleider en interim hr-manager bij Bas Group.

Via de hr-portal kunnen medewerkers zelf online verlof aanvragen, verzuim registreren en mutaties in bijvoorbeeld naw-gegevens doorvoeren. Van Leipsig: 'Met e-HRM brengen we hr terug naar de bron, en dat is de medewerker. De hr-afdeling heeft daardoor meer tijd over voor visie, advies en beleidsontwikkeling.'

Intranet

Naast e-hrm gaat Bas Group ook gebruikmaken van de intranetfunctionaliteit van de softwareleverancier, Afas Insite. Met die oplossing kunnen medewerkers en managers naast alle hr-zaken ook andere essentiële bedrijfs- en afdelingsinformatie eenvoudig op één plek terugvinden. Afas Insite wordt het kanaal voor alle bedrijfscommunicatie. Papierstromen zijn hierdoor binnenkort verleden tijd.

'In de retailsector werken medewerkers vaak verdeeld over meerdere vestigingen, waardoor zij niet even binnen kunnen lopen bij hr met een vraag over bijvoorbeeld verlof of hun salaris. Daarnaast wordt er door hr-afdelingen vaak nog via de post met medewerkers gecommuniceerd', vervolgt Van Leipsig. 'In mijn optiek heeft daarom juist de retailsector baat bij de toepassing van e-hrm, omdat het bedrijven in staat stelt snel en effectief te communiceren met medewerkers en hr zo voor iedereen binnen handbereik is.'

Op dit moment werken 93 retailbedrijven met de HRM/Payroll-software van Afas. Samen zijn deze bedrijven goed voor 150.000 digitale loonstroken per maand. Naast Bas Group hebben ook The Phone House, Blokker, Zara Nederland, Intertoys, Prénatal, Schuurman Schoenen en Perry Sport gekozen voor hr-software van de leverancier uit Leusden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5167642). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.