Managed hosting door True

Boekhoudplatform Yuki draait op Amazon-cloud

 

Boekhouding

Yuki, het boekhoudplatform voor accountants, is volledig overgegaan naar de publieke Web Services Cloud van Amazon. Momenteel verwerkt het Yuki platform al rond driehonderdduizend documenten per maand. Het Rotterdamse bedrijf verwacht binnen een jaar al op zeshonderdduizend documenten per maand te zitten. Vanwege deze forse werkstroomgroei wil Yuki een software-as-a-service (SaaS)-platform waarbij er indien nodig binnen vijf minuten servercapaciteit bijgeschaald kan worden. Na onderzoek viel de keuze op Amazon.

Volgens Yuki blijkt uit de eerste interne statistieken dat, door het gebruik van het Amazon-cloudplatform, de wachttijd voor de documentverwerking met een factor tien is teruggebracht. Bovendien verwacht de online boekhouddienst te kunnen profiteren van nieuwe hardware en software die Amazon zelf aanschaft. Ook is het voor partners van Yuki mogelijk om eigen servers in te zetten.

Het bedrijf wijst er op dat met het oog op de ict-beveiliging en privacy alle gegevens bij Amazon in Ierland staan, in de buurt van Dublin, binnen de EU en haar wetgeving.

Yuki

Yuki is opgericht in 2008 ontstaan als online boekhoudservice, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux. De onderneming is opgezet door twee Exact-oprichters, Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, en Sebastiaan Toet (ex-software-ontwikkelaar bij Exact). Sinds 2012 is het platform vrijgegeven voor accountants en boekhoudkantoren die daarmee hun eigen klanten kunnen bedienen. Klanten scannen hun documenten en mailen ze naar hun accountant of boekhouder, die ze met de Yuki-software vervolgens herkent, controleert en verwerkt. Op die manier ontstaat een online boekhouding en een digitaal archief dat altijd en overal raadpleegbaar is, aldus Yuki.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5157340). © Jaarbeurs IT Media.

6,7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.