Managed hosting door True

TSS voegt Pinkroccade's onder één directie

Han Knooren nieuwe directeur van nieuwe 'business unit'

 

Han Knooren

De Nederlandse holdingmaatschappij Total Specific Solutions (TSS) brengt overheidsautomatiseerder Pinkroccade Local Government (LG) en zorgautomatiseerder Pinkroccade Healthcare samen in één zelfstandig opererende business unit. Han Knooren, nu nog algemeen directeur van Pinkroccade LG, gaat het samengevoegde bedrijfsonderdeel leiden. In totaal werken er bijna zevenhonderd man bij Pinkroccade. Huub Deterd, huidig directeur van Pinkroccade Healthcare, verlaat het bedrijf na zes jaar leiding te hebben gegeven.

TSS en de dochterbedrijven Pinkroccade Healthcare en Pinkroccade Local Government zien al een tijd dat zorg en overheid steeds dichter naar elkaar toegroeien, zoals bijvoorbeeld rond de jeugdzorg en de AWBZ. Door samen te gaan verwachten beide bedrijven baat te hebben van een nauwere samenwerking en kennisuitwisseling tussen de twee expertisegebieden. Dat moet uiteindelijk leiden tot innovatieve ict-oplossingen voor de zorg en de lokale overheid.

Bij Pinkroccade Healthcare werken bijna vierhonderd man en bij Pinkroccade Local Government (LG) bijna driehonderd man. Beide bedrijven blijven onder eigen naam in de markt opereren en het hoofdkantoor van Pinkroccade Healthcare in Apeldoorn zal niet naar Den Bosch verhuizen, vertelt de nieuwe algemeen directeur Han Knooren. 'Waar het om gaat is dat we door een nauwere samenwerking beter kunnen anticipereren op de ontwikkelingen en de behoeften in beide markten.'

Domeinen

Knooren licht toe dat het niet gaat om het samenvoegen van beide bedrijven, maar dat de samenwerking zich toespitst op de acht gedefinieerde domeinen waarop het bedrijf gespecialiseerde producten en diensten aanbiedt. Voor Pinkroccade Healthcare gaat het om de domeinen thuiszorg/verzorging en verpleging ('care'), ziekenhuizen ('cure'), de GGZ's en hosting. Pinkroccade Local Government heeft als domeinen publiekszaken, samenlevingszaken, ruimte en omgeving, en bedrijfsvoering. 'Vanuit die domeinen zitten we dicht op de marktsegmenten die we willen bedienen. Daardoor kunnen we snel en flexibel zijn met onze productontwikkelingen en innovaties', aldus Knooren.

Op 25 september organiseren beide bedrijven in dit kader gezamenlijk het evenement ‘Innoveren Doe Je Samen’. De Pinkroccade-onderdelen werken overigens al samen. Zo maakt Pinkroccade Local Government (LG) gebruik van het hostingdomein van zijn zusterorganisatie: het heeft er de Pink Private Cloud voor gemeenten ondergebracht. Ook laten beide bedrijven hun ontwikkelwerk uitvoeren bij Yonder, een TSS-onderdeel in Roemenië.   

Bestuur

Vanaf 1 oktober combineert Knooren het algemeen directeurschap van Pinkroccade Healthcare met dat van Pinkroccade Local Government. Hij is sinds 2011 algemeen directeur van Pinkroccade Local Government en was daarvoor voor het Amerikaanse softwarebedrijf McKesson ruim 15 jaar actief in de gezondheidzorg in Nederland, Frankrijk en Amerika.

Samen met de directeuren Rob Eijbergen, Pascale Thoma en Hans Bijlsma vormt Knooren het nieuwe bestuur van Pinkroccade. Huub Deterd, huidig directeur van Pinkroccade Healthcare, heeft na de verkoop van TSS aan het Canadese Constellation Software Inc eind 2013, aangegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn en verlaat het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5155032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.