Managed hosting door True

Voogd & Voogd kiest voor Dias van Unit4

 

rekenmachine calculator erp administratie

Administratiekantoor Voogd & Voogd gaat Dias van Unit4 inzetten voor administratie van verzekeringsproducten die de onderneming niet in volmacht voert. Dias vervangt een applicatie die voor deze administratie in eigen beheer is ontwikkeld. Informatie uit Dias wordt ontsloten naar de backoffice-systemen van Voogd & Voogd, waar aangesloten bemiddelaars toegang tot hebben. Zij krijgen zo een compleet inzicht in de portefeuille en zijn ervan verzekerd dat ze maatschappij-onafhankelijk advies kunnen blijven verstrekken aan hun klanten.

Voogd & Voogd (270 medewerkers verdeeld over vestigingen in Middelharnis en Roosendaal) heeft van oudsher altijd alle software in eigen huis ontwikkeld. Het volmachtbedrijf wil de ict-capaciteit (45 medewerkers) nu volledig inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve digitale producten en tools ter ondersteuning van de volmachtactiviteiten en zijn bemiddelaars.

Digitale dienstverlening

‘Een voorbeeld hiervan is de digitale adviestool Klik & Advies’, zegt Michael de Nijs, directeur van Voogd & Voogd. ‘Die komt via een polismap-app beschikbaar voor bemiddelaars en verzekeringnemers. Hiermee krijgen eindklanten toegang tot hun verzekeringsportefeuille. Via de polismap-app kan de klant ook schades melden, advies krijgen en aanbiedingen ontvangen. Straks krijgt de eindgebruiker bijvoorbeeld geautomatiseerd digitaal advies bij een wijziging in zijn levenssituatie of als zijn producten aan een actualisering toe zijn. Onze aangesloten bemiddelaars voeren de regie over de digitale dienstverlening voor hun klanten.’

De ontwikkeling van eigen digitale hulpmiddelen voor aangesloten intermediairs en verzekeraars is een intensief proces. Daarom is gekozen om de niet-volmachtadministratie, die slechts 5 procent van de totale omzet van Voogd & Voogd uitmaakt, met een standaardoplossing te administreren. Voogd & Voogd heeft na een marktverkenning voor Dias gekozen, vanwege de gebruikersvriendelijkheid en de moderne techniek waarmee deze backoffice-applicatie is ontwikkeld. ‘Ook de koppel- en ontsluitingsmogelijkheden met onze systemen, de beloofde snelle conversie en de support speelden een belangrijke rol in de keuze’, vult De Nijs aan.

Transitie

Vijf medewerkers gaan met Dias de derdenadministraties verwerken. Bij Voogd & Voogd aangesloten intermediairs zullen niets merken van de transitie naar het systeem van Unit4. Dit wordt gekoppeld met de systemen van Voogd & Voogd waar zij mee werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5153368). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.