Managed hosting door True

Pantheon neemt HR-suite Emis over van Unit4

 

Automatiseerder Pantheon neemt vanaf 1 januari 2015 het hr-pakket Emis over van bedrijfssoftwareleverancier Unit4. Emis staat voor ‘Employee Management Information System’ en is een softwarepakket voor de salaris- en personeelsadministratie. Net als de andere software van Pantheon Automatisering, werkt ook Emis op het IBM i-platform. Medewerkers van Unit4 die op dit moment aan Emis werken treden in dienst bij Pantheon Automatisering. Zij blijven verbonden aan de software en gaan Emis doorontwikkelen.

Pantheon Automatisering richt zich specifiek op IBM i-machines. Deze know how zal worden ingezet om Emis verder te ontwikkelen en komt Pantheon Automatisering in de toekomst met nieuwe functionaliteiten. Een voorbeeld hiervan is werken in de cloud. ‘Emis sluit goed aan bij het huidige aanbod van Pantheon Automatisering’, zegt Henk Lankman, directeur van Pantheon Automatisering. ‘Naast de pakketten voor crm, erp en wms, zijn nu ook bedrijfsprocessen op het gebied van hr te ondervangen met software uit eigen huis.’ Het is volgens de directeur dan ook een strategische investering. ‘Door de overname kunnen wij een prachtig nieuw product aanbieden en kunnen we de huidige gebruikers van Emis een mooi perspectief bieden voor de toekomst.’

Odisy, Extasy en Marketmaker

De overname van Emis is een volgende overname van Pantheon in korte tijd. Nog geen maand geleden nam het bedrijf ook al het erp-pakket Odisy over van PST Business Services uit Tiel. Odisy is oorspronkelijk in 1989 gebouwd door het toenmalige ASQ Software. Het is specifiek bedoeld voor de handel en technische groothandel. Binnen die deal nam Pantheon ook de ondersteuning van het financieel zusterpakket Extasy over.

Pantheon kocht medio april 2014 ook al een gedeelte van de bedrijfsactiviteiten van Dexton Software Sarl uit Luxemburg. Het ging hierbij om Marketmaker, een pakket voor klantrelatiebeheer (crm, customer relationship management).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5145908). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.