Managed hosting door True

Dassault koopt Quintiq voor 250 miljoen

 

3D-simulatiesoftware van Dassault

Het Franse Dassault Systèmes neemt voor 250 miljoen euro planningsoftwaremaker Quintiq uit Den Bosch over. Door de overname voegt Dassault, maker van 3D-ontwerpsoftware en plm-oplossingen de Quintiq-software voor planning, inroostering- en supply chain-optimalisatie toe aan het productaanbod.

De definitieve koopovereenkomst is 23 Juli 2014 door beide partijen ondertekend. De bedrijven melden dat de overname nog moet worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk.

Via Quintiq krijgt de Dassault toegang tot de metaal-, mijn-, olie & gas-, rail-, leverings- en vrachtindustrie. Het bedrijf wordt ondergebracht in de Delmia-productdivisie van Dassault.

Volgens medeoprichter en ceo van Quintiq, Victor Allis, hebben zijn medewerkers enthousiast op de overname gereageerd. Allis: ' Ze zijn trots om onderdeel uit te gaan maken van Dassault Systèmes.

De software van Quintiq wordt onder meer gebruikt door ASML, Lafarge, AkzoNobel en ArcelorMittal DHL, Walmart, DB Schenker en TNT. Quintiq verzorgt ook de complete operationele planning bij Luchthaven Brussel, KLM, Canadian National en Federal Aviation Administration.

Van vijf naar zevenhonderd man

Bij Quintiq werken zevenhonderd mensen verspreid over verschillende kantoren in verschillende landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch.

Het bedrijf is in 1997 opgericht door vijf computerprogrammeurs, waaronder de huidige ceo Victor Allis. Zij ontwikkelden een nieuwe planningsapplicatie voor één van 's werelds grootste warmwalserijen voor aluminium. De plannings- en optimalisatiesoftware die daaruit voortkwam en geconfigureerd kan worden voor verschillende bedrijfsmodellen is de basis voor de internationale uitbreiding van het Nederlandse softwarebdrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5142144). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.