Managed hosting door True

Afas Software tekent nieuw contract Leaseweb

 

Afas Software heeft opnieuw een driejarig contract getekend met hostingprivider Leaseweb. Het bedrijf uit Leusden gebruikt de on-demand cloudinfrastructuur van Leaseweb voor het hosten van zijn enterprise resource planning (erp)-systeem Afas Online. In het nieuwe contract heeft Leasewebb een nieuwe private cloudomgeving ingericht waarbinnen Afas toegang heeft tot het zogeheten VMware vCenter. Hiermee kan het softwarebedrijf zelf zijn cloudcapaciteit beheren, waaronder dedicated cores, geheugen, opslag, virtuele netwerken en virtuele servers. Daarmee kan Afas beter piekbelastingen in het gebruik van Afas Online opvangen.

Afas Software is sinds 2009 klant bij Leaseweb Nederland. Het bedrijf uit Leusden gebruikte de afgelopen jaren de cloudinfrastructuur van Leaseweb voor het hosten van zijn Software-as-a-Service-oplossing Afas Online. Leaseweb had voor Afas een hybride private cloud omgeving ingericht met een geclusterde serverarchitectuur op basis van VMware.

Omdat het softwarebedrijf in zijn geheel is overgestapt op een SaaS-model zocht het naar een cloudomgeving die meer schaalbaar is en betere prestaties levert op het gebied van capaciteitsplanning, tegen lagere kosten. Leasewebb heeft nu een redundante single-tenant twin datacenter-oplossing ontworpen waarbinnen Afas toegang heeft tot het zogeheten VMware vCenter. Hiermee kan het softwarebedrijf zelf zijn cloudcapaciteit beheren, waaronder dedicated cores, geheugen, opslag, virtuele netwerken en virtuele servers.

Leaseweb heeft dit private cloud platform voor Afas gecombineerd met krachtige bare metal servers. 'Afas Online kent als erp-applicatie piekbelastingen', zegt financieel directeur Arnold Mars. 'In bepaalde periodes heb je te maken met veel salarisverwerkingen, jaarafsluitingen en managementrapportages, wat zorgt voor een grotere behoefte aan tijdelijke infrastructurele capaciteit. Ook moeten aan het einde van een jaar, vanwege juridische wijzigingen, vaak veel software-updates worden doorgevoerd. Via de nieuwe private cloud oplossing van LeaseWeb Nederland kunnen wij flexibel en tegen een vaste prijs deze piekbelastingen opvangen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5140006). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.