Managed hosting door True

Visma neemt Letse ERP-leverancier FMS over

 

Handen schudden

Visma, de Noorse leverancier van bedrijfssoftware, vergroot zijn aanwezigheid in de Baltische regio fors met zijn eerste overname in Letland. Het neemt alle aandelen over van de FMS Group, een grote Letse leverancier van erp- (enterprise resource planning)- en bi (business intelligence)-software. Dit bedrijf beschikt over een marktaandeel van ruim 30 procent. Recent nam Visma in Nederland nog de oplossing Teleboekhouden over van het bedrijf Yob.

Visma is al vertegenwoordigd in Litouwen en verwacht dat de overname van FMS voor nieuwe kansen in deze regio zal zorgen. 'Tussen de Scandinavische en Baltische regio bestaan sterke handelsbanden. Het feit dat de landen lidstaten zijn van de EU biedt naar onze mening mogelijkheden voor verdere groei. Hun bruto nationaal product laat bovendien een positieve ontwikkeling zien. Onze ambitie is om verdere groei te realiseren en het sterke product- en dienstenportfolio van Visma in de Baltische regio te benutten', aldus Øystein Moan, de ceo van Visma.

Visma heeft de afgelopen jaren talloze overnames gedaan in Scandinavië (onder meer Mamut Business Software) en Nederland (Accountview, DBS). Het Noorse bedrijf behoort inmiddels tot de grotere Europese softwarehuizen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5114027). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.