Managed hosting door True

Visma neemt Teleboekhouden over van Yob

 

Visma nam in 2006 Accountview over.

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma neemt de oplossing Teleboekhouden over van Yob. Via een overname van Yob BV krijgt Visma het eigendomsrecht van die online boekhoud-software in handen. Teleboekhouden wordt volgens de koper gebruikt door ongeveer 4700 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Visma, dat eerder onder meer Accountview inlijfde, vergroot via de aankoop het marktaandeel voor online boekhoudsoftware bij middelgrote en kleine bedrijven in Nederland.

Teleboekhouden is een SaaS-oplossing die kleine en middelgrote ondernemers gebruiken om hun financiële administratie te voeren. De boekhouding wordt door een accountant op afstand gecontroleerd. Visma licht toe: 'Ze kunnen beide tegelijkertijd in dezelfde omgeving werken, waarbij de accountant met Accountview van Visma in de backend over alle benodigde accountancytools beschikt.'

Ronald van Grunsven, algemeen directeur van Yob : 'Wij zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst aanzienlijke voordelen biedt voor de gebruikers van Teleboekhouden.

Het andere bedrijfsonderdeel van Yob, Yob Services, wordt niet overgenomen en gaat als zelfstandig leverancier verder. Yob Services levert onder andere de SaaS-diensten Kantoorportaal, het XBRL-aangifteportaal, Document management en Scanboeken.

Overnames

Visma nam eind 2010 het Amerfoortse DBS over, dat zich vooral op zorginstellingen en woningcorporaties met software voor personeels- en salarisadministratie richt. In 2006 werd ook al het Nederlandse Accountview, leverancier van bedrijfssoftware, voornamelijk boekhoudsoftware, overgenomen.

Het van oorsprong Noorse Visma nam in de afgelopen jaren naast die twee Nederlandse bedrijven verschillende softwareleveranciers in Scandinavië over. Daarmee behoort het bedrijf  inmiddels tot de grotere Europese softwarehuizen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5112112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.