Managed hosting door True

Gasunie kiest Atos voor SAP-maatwerk

 

Atos blijft verantwoordelijk voor de SAP-maatwerkdienstverlening aan Gasunie. Het gasinfrastructuurbedrijf selecteerde de it-dienstverlener wederom na een nieuwe aanbesteding. Atos tekent voor diverse ontwikkelingen op het gebied van SAP: van Abap, UI5, Webdynpro en SAP PI tot de interactieve formulieren van Adobe en BSP. De overeenkomst heeft een looptijd van zes jaar. De geschatte waarde is rond de drie miljoen euro.

Voor de aanbesteding heeft Gasunie de ‘Best Value Procurement’ (BVP)-methode gehanteerd. Dat is  een vorm van prestatiegericht inkopen die uitgaat van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook moesten de it-leveranciers na een beknopt voorstel te hebben ingediend een presentatie geven, gedaan door dezelfde personen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden. Uiteindelijk kwam Atos als beste partner voor Gasunie naar voren.

Rob Pols, algemeen directeur van Atos Benelux & The Nordics, noemt de hernieuwde samenwerking met Gasunie 'van strategisch belang voor Atos'. Hij stelt dat Gasunie een toonaangevende speler op het gebied van gastransport in Europa is. 'Deze markt is een belangrijke groeimarkt voor Atos, dat een stevige basis heeft in de Nederlandse gasmarkt. Als resultaat van deze nieuwe overeenkomst met Gasunie kan Atos zijn marktpositie versterken.'

Het contract is een opsteker voor Atos omdat eind 2013 Gasunie met Sogeti een contract sloot voor het beheer en onderhoud van zo'n twintig bedrijfsapplicaties. Dat werk werd eerder door Atos gedaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5107930). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.