Managed hosting door True

SAP schrapt licentiekosten interface na klachten

 

Astrid Zwiers

VNSG-voorzitter Astrid Zwiers is blij dat SAP geen licentiekosten rekent voor de user interfaces SAP Fiori en SAP Screen Persona.

Bedrijfssoftwareleverancier SAP schrapt de licentiekosten voor het gebruik van de user interface SAP Fiori en SAP Screen Persona. Aanvankelijk bracht de softwareleverancier extra kosten in rekening voor het gebruik van die interfaces, bedoeld voor een meer persoonlijke en gebruiksvriendelijke inrichting van SAP Business Suite-software. Gebruikers klaagden dat de ontwikkeling van die interface al uit de onderhoudsfee is betaald. De bedrijfstop is overstag gegaan en heeft de extra licentiekosten geschrapt.

De aankondiging om de licentiekosten voor de interface te schrappen komt van SAP-ceo Bill McDermott. Hij sprak tijdens SAPphire Now in Orlando. Het bericht volgt op de druk die vanuit de wereldwijde gebruikerscommunity, verenigd in het netwerk Sugen (SAP User Group Executive Network) is uitgevoerd op de directie van het softwarebedrijf.

De Vereniging van Nederlandstalige Sap Gebruikers (VNSG) is tevreden met het besluit. Astrid Zwiers, voorzitter van de VNSG. 'Dit is een belangrijke wijziging in het belang van alle SAP-gebruikers. Nu kunnen klanten zonder financiële drempels Fiori en Screen Personas inzetten om de gebruikersvriendelijkheid van SAP te verbeteren. Zwiers noemt het het 'een goede stap van SAP' om de koers te wijzigen.

Fiori

Fiori werd in 2013 gepresenteerd. De eerste reactie van het wereldwijde gebruikersnetwerk Sugen was tweeledig. Aan de ene kant waardeerde het de nieuwe gebruikersinterface en beschouwde het als een echte verbetering voor gebruikers van de SAP Business Suite. Aan de andere kant was Sugen teleurgesteld over het feit dat voor Fiori een licentie moest worden betaald.

De SAP-gebruikers waren van mening dat verbeteringen in de gebruikersinterface al zijn betaald via het jaarlijkse onderhoud. De internationale gebruikersvereniging, waarvan de VNSG een belangrijk onderdeel uitmaakt heeft bijna een jaar lang met de softwareleverancier gebakkeleid over de licentiekosten voordat de leverancier de extra licentiekosten introk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5107848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.