Managed hosting door True

Markt slikt gebreken Microsoft, SAP en Oracle

 

Tegenzin

Organisaties die recent een erp-systeem van Microsoft, SAP of Oracle hebben geïmplementeerd, zijn over het algemeen tevreden. Daarbij wordt geaccepteerd dat niet alle businessdoelstellingen functioneren. Opvallend is dat zelfs meer dan de helft niet raar opkijkt dat bepaalde businessprocessen helemaal niet werken. Aanleiding voor deze dubbelzinnigheid lijkt te zijn dat de organisaties niet beschikken over concrete meetresultaten. Dit alles blijkt uit onderzoek van erp-consultancy bureau Panorama Consulting onder meer dan vierhonderd bedrijven in 31 landen.

In ‘Clash of the Titans 2014’ rapporteren gebruikers van de drie erp-systemen een ‘success rate’ tussen 62 procent en 71 procent. De functionele ‘fit’ varieert van 44 procent tot 70 procent. Wanneer echter wordt gepeild naar het aantal business doelstellingen (of kpi’s) die werden gerealiseerd, maken de cijfers een vrije val: tussen 0 procent en 31 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat er 50 procent of meer aantoonbare resultaten zijn geboekt.

Dubbelzinnig

Nog erger wordt het wanneer ‘operational disruption’ wordt bekeken. Onder ‘operational disruption’ wordt verstaan het niet functioneren van bepaalde businessprocessen na oplevering, met voelbare gevolgen, zoals het niet kunnen factureren van producten of diensten, het niet kunnen afsluiten van maandbalansen. Die verstoring van businessprocessen schommelt tussen 50 procent en 69 procent.

Die cijfers zijn op zijn minst dubbelzinnig te noemen. Aan de ene kant beschouwt de meerderheid van de ondervraagde bedrijven hun erp-project als een succes en is ook (vrij) tevreden over de ‘functies’ die het systeem aanbiedt. Aan de andere kant kunnen weinig bedrijven concrete meetbare resultaten aantonen en ervaart de grote meerderheid een aanzienlijke verstoring van de operationele processen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5055021). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.