Managed hosting door True

Defensie is nog ontevreden over SAP

 

Defensie is nog niet in staat om op een goede manier de logistieke dienstverlening uit te voeren. Reden hiervoor is dat het vorig jaar in gebruik genomen ict-systeem van softwareleverancier SAP nog niet optimaal werkt. Daarnaast heeft Defensie zijn datakwaliteit niet op orde wat ervoor zorgt dat het SAP-systeem blokkeert. Dit zeggen verschillende Defensie-leidinggevenden in het kwartaalblad Militair Logistiek Magazine.

In het tijdschrift is te lezen hoe verschillende leidinggevenden van Defensie nog niet tevreden zijn over het gebruik van het SAP-systeem. Het systeem werd via het ict-programma Speer (Strategic process and enabled reengineering) bij Defensie uitgerold. De Rekenkamer berekende onlangs dat dit programma Defensie ongeveer negenhonderd miljoen euro gaat kosten. Dat is beduidend meer dan de 165 miljoen euro kosten (exclusief twintig miljoen euro licentiekosten) die in 2004 vooraf waren berekend.

De Rekenkamer waarschuwde in zijn rapport dat Defensie wel vaart moet maken, omdat trage invoering er anders voor kan zorgen dat de voordelen van het SAP-systeem niet voldoende worden benut. Defensie rechtvaardigt de hoge kosten voor Speer tot nu toe altijd omdat met de invoering ervan grote besparingen te behalen zouden vallen.

Achtergrondartikel

Defensie gelooft nog steeds in deze kostenbesparingen, maar merkt wel dat het gebruik van SAP op dit moment nog niet zijn vruchten afwerpt. Sterker zelfs, op dit moment moeten nog meer handelingen worden verricht omdat nog niet ieder Defensie-onderdeel op SAP over is. Daarnaast heeft Defensie zijn datakwaliteit niet op orde waardoor het SAP-systeem vaak blokkeert. Verschillende leidinggevenden lichten dit toe in het achtergrondartikel ‘SAP levert vooral meer inspanningen op’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5048348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Ministerie van Defensie

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.