Managed hosting door True

Unit4 komt definitief in handen van Advent

 

Unit4

Het Sliedrechtse softwarehuis Unit4 komt definitief in handen van investeringsmaatschappij Advent International uit Boston. De investeerder wist in de aanmeldtermijn 95,2 procent van de aandelen in handen te krijgen. Hiervoor heeft Advent ruim 1,1 miljard euro uitgetrokken. De overige aandeelhouders krijgen tot en met 19 maart 2014 extra tijd om hun aandelen van de hand te doen. De definitieve overname wordt op 17 maart aanstaande beklonken.

In totaal wist Advent 28.519.086 Unit4-aandelen in handen te krijgen tegen een aandeelprijs van 38,75 euro. De investeerder moest minimaal 95 procent van alle aandelen aangemeld krijgen om de overname definitief te maken. Nu Advent het voor het zeggen heeft bij het softwarehuis, heeft het bedrijf direct Euronext Amsterdam verzocht om Unit4 van de beurs uit te schrijven. Deze uitschrijving kan gevolgen hebben voor de waarde van de aandelen die nog niet door Advent overgenomen zijn.

Oktober 2013 werd bekend dat er drie investeerders aasden op Unit4. Uiteindelijk accepteerde het softwarehuis het bod van 1,2 miljard euro van Advent. De overname verliep voorspoedig en al snel werd de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevraagd om het bod te beoordelen. Nadat Advent groen licht voor de overname kreeg, moesten de aandeelhouders nog hun goedkeuring geven. Toen ook zij instemden, kon Advent beginnen met het verwerven van Unit4-aandelen. Nu de softwaremaker in Amerikaanse handen terecht is gekomen, lonkt het wereldtoneel voor Unit4.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5020256). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.