Managed hosting door True

Wageningen UR ruilt Exact in voor Unit4

 

Wageningen University & Research Centre (Wageningen UR) gaat het huidige erp-systeem van Exact vervangen door Unit4 Agresso. Dit erp-systeem helpt dynamische organisaties die met continue veranderingen te maken hebben. Het was voor Wageningen UR geen optie om het Exact-systeem te gaan updaten en daarom werd er een aanbesteding uitgeschreven. Na marktconsultatie kwam Unit4 als beste uit de bus. Het systeem wordt per 1 januari 2015 in gebruik genomen.

De onderzoeksprojecten bij het Research Centre van Wageningen UR hebben verschillende financieringsconstructies en subsidieregelingen, die elk vaak ook een eigen methode van verantwoording kennen. Deze methodes kunnen onderling sterk verschillen, waardoor de administratie complex wordt. Met Unit4 Agresso wil Wageningen UR deze complexiteit verminderen.

Einde ondersteuning

Wageningen UR is een universiteit en onderzoeksinstelling met 6500 medewerkers en tienduizend studenten afkomstig uit ruim honderd landen. Om de werkzaamheden en administratie van alle medewerkers, projecten en subsidieaanvragen bij te houden, zijn diverse koppelingen met andere systemen nodig. Omdat het huidige pakket van Exact vanaf 2015 niet meer wordt ondersteund en er daarom een grote update van het systeem nodig was, is Wageningen UR op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing.

Voor Wageningen UR was de mogelijkheid van het voeren van een uitgebreide projectadministratie erg belangrijk. Deze projecten worden vooral uitgevoerd door het Research Centre. Unit4 Agresso voldeed aan deze wens. Daarnaast spraken de aanpasbaarheid (na implementatie) en de rapportagemogelijkheden van het pakket de universiteit erg aan. Bij projecten kunnen de voorschriften van financiers wijzigen. Ook verschilt de manier van financiering en de wijze waarop verantwoording moet worden afgelegd tussen de financiers onderling. Deze veranderingen kunnen met Unit4 Agresso beter worden aangepast, verwacht de universiteit.

Administratie inrichten

‘Onze projectadministratie is complex’, zegt Peter Seinen, projectmanager implementatie Agresso bij Wageningen UR. ‘De flexibiliteit van Unit4 Agresso geeft ons meer mogelijkheden om deze administratie goed en naar wens in te richten. Op dit moment werken we bijvoorbeeld al met workflows, maar we verwachten dat met Agresso deze processen optimaal en meer geautomatiseerd gaan verlopen.’

Wageningen University & Research Centre is de eerste universiteit in Nederland die met Unit4 Agresso gaat werken. Internationaal werken meerdere universiteiten al met de erp-software van Unit4 waaronder Cambridge, Glasgow, Harvard, Nottingham, Oxford en Southampton.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4973193). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.