Managed hosting door True

Compuware stoot Nederlands Uniface af

 

Handen schudden

De Amerikaanse softwareleverancier Compuware verkoopt zijn Uniface-ontwikkeldivisie aan Marlin Equity Partners. Het bedrijf stoot ook de divisies Changepoint en Professional Services af aan deze Amerikaanse investeringsmaatschappij. Compuware kocht het Nederlandse Uniface in 1994. Het bedrijf gaat nu weer als een zelfstandig bedrijf de markt op met het hoofdkantoor in Amsterdam. De Nederlander Aad van Schetsen leidt de Uniface-organisatie.

Compuware krijgt 160 miljoen dollar voor de drie onderdelen. Het bedrijf, met zijn hoofdkantoor in Detroit, heeft een strategische koerswijziging ondergaan en wil zich alleen nog concentreren op het uitbreiden van applicatieprestaties (apm: application performance management) en het versterken van de organisatie in de mainframe-omgeving.

Nederlandse makelij

Compuware kocht het ontwikkelplatform van Uniface in 1994. Drijvende krachten achter dit Nederlandse bedrijf waren onder anderen de ict-ondernemer Bodo Douqué en de in 2003 overleden ontwikkelaar Frits Kress. Hij geldt als de grondlegger van de softwareontwikkelomgeving Uniface. De ontwikkeltool bouwt als het ware een nieuwe schil om bestaande applicaties, die vervolgens geschikt gemaakt worden voor de nieuwste toepassingen, zoals vandaag de dag het gebruik van webservices, het werken in de cloud en op mobiele apparatuur. Ook past Uniface ‘code coverage’ toe, waarbij codes worden gedeeld of weggehaald indien ze niet meer worden gebruikt.

Deze programmeurvriendelijke omgeving - '4GL RDBMS Rapid Application Development (RAD) environment' - is vooral geschikt voor transactierijke applicaties. De meest courante versie is Uniface 9.6, maar eind vorig jaar werd Uniface 10 geïntroduceerd. Onder de vlag van Compuware bleef Uniface sterk Nederlands gekleurd omdat de ontwikkeling ervan altijd in Amsterdam is gebleven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4972553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.