Managed hosting door True

'ICT-markt groeit tot 2,5 procent in 2014'

 

Groei

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester groeit de Nederlandse ict-markt in 2014 met 1,5 tot 2,5 procent. In 2015 versnelt de groei naar 5 procent, mits het verwachte economische herstel doorzet. Wereldwijd groeit de ict-markt dit jaar met 5 tot 6 procent, voorspelt Forrester Research. Het bureau noemt de Amerikaanse tech-markt de locomotief die de rest van de ict-trein de komende jaren met zich meetrekt.

Nu de Amerikaanse economie en economieën elders in de wereld tekenen van herstel vertonen, gelooft Forrester dat wereldwijd de ict-markt zal volgen. Wel verschillen de groeipercentages behoorlijk: in Europa bijvoorbeeld 1,5 tot 3 procent en de Verenigde Staten 6,3 procent. Voor sommige kleinere tech-markten in Latijns-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika liggen de percentages naar verwachting zelfs boven die van de VS. Voor 2014 prognosticeert Forrester een groeipercentage van 5-6 procent voor de gehele ict-markt; in 2015 zal het groeicijfer nog hoger liggen.

Nieuwe technologietrends als software-as-a-service (SaaS), mobiele apparaten en tablets, big data en analytische software en slimme bedrijfsproces-apps versnellen de vraag naar ict-oplossingen. Daartegenover staat wel dat de ict-groei in de opkomende markten van India, Brazilië, Rusland en China wat tegenvalt. Daardoor liggen de bestedingen aan meer traditionele technologie, zoals servers, routers, Wintel-pc's, software voor enterprise resource planning (erp) en databasemanagement, lager dan eerder was ingeschat.

Europa

In Europa blijft, net als in Japan, de groei van de ict-sector aan de voorzichtige kant, maar analist Andrew Bartels is al blij met de tekenen van herstel na het stilvallen van de groei in 2012 en de lichte daling in 2013. Hij voorspelt een toename van de bestedingen in West- en Centraal-Europa met 2,9 procent. Daarbinnen is de meeste groei te vinden in Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en Polen (3 procent). De ict-markten van Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland en Oostenrijk kunnen een bescheiden stijging van 1,5-2,5 procent tegemoet zien. 'Zelfs in de Zuid-Europese landen zal iets van groei te zien zijn', stelt Bartels.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4964863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.