Managed hosting door True

Siemens neemt Tesis PLMware over

 

Siemens lijft Tesis PLMware in, een Duitse dienstverlener op het gebied van de integratie van product lifecycle management (plm) software met andere bedrijfsapplicaties. Met de overname versterkt het Duitse elektronicaconcern zijn portfolio 'industriële software'. Tesis PLMware is gespecialiseerd in de integratie van Siemens' Teamcenter-plm-software met bedrijfsapplicaties, zoals voor enterprise resource planning (erp), customer relationship management (crm), supply chain management (scm) en manufacturing execution systems (mes).

Tesis PLMware, in 1988 opgericht als Icom, is onderdeel van het Tesis-softwarehuis uit München en werd opgericht in 1988 als een adviesbureau voor software. Het helpt middelgrote en grote productiebedrijven om een geïntegreerd plm-landschap te creëren met (kosten)efficiënte processen voor productontwikkeling. Het bedrijf is als sinds 1992 partner van Siemens.

Tesis PLMware wordt, na de afronding van de overeenkomst, ondergebracht bij Siemens PLM Software, een bedrijfsonderdeel van de Siemens Industry Automation-divisie. De overeenkomst bevat de overname van de Duitse en de Amerikaanse activiteiten van Tesis PLMware. De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

Siemens en UGS

Siemens is sinds 2007 een grote speler op de plm-softwaremarkt. In dat jaar kocht het bedrijf het Amerikaanse UGS. Daarmee verwierf Siemens een 's werelds toonaangevende leveranciers van product lifecycle management (plm)-oplossingen. Met deze plm-software (2D- en 3D-modellen, simulatietechnologie) kunnen fabrikanten hun productieprocessen van begin tot eind ondersteunen: van idee, ontwerp, planning, assemblage, onderhoud en data-opslag tot verkoop, distributie en recycling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4958758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.