Managed hosting door True

Detron verkoopt CAD Solutions aan Cadac

 

Detron ICT & Telecom Groep (Detron) verkoopt zijn cad-activiteiten per 1 januari 2014 aan de Cadac Group uit Heerlen. Bij Detron CAD Solutions (voorheen ISSUE CAD Solutions) werken elf man die allen overgaan naar Cadac. Voor de Bossche automatiseerder is 'computer aided design' geen kernactiviteit. De tak, die al zo'n 25 jaar actief is in de segmenten bouw en constructie, energie en geografische informatiesystemen, is goed voor een omzet van vier miljoen euro.

Met de overname van Detronc CAD Solutions zegt Cadac zijn positie bij overheden en de grond-, weg- en waterbouw en woning- en utiliteitsbouw te kunnen versterken. Het bedrijf verwacht de komende jaren een groeiende vraag naar BIM-software-oplossingen. BIM is het Bouwwerk Informatie Model voor het uitwisselen van standaardontwerpdata van gebouwen. Deze standaard moet leiden tot meer efficiency en het reduceren van faalkosten binnen het bouwproces.

Cadac levert cad-oplossingen, clouddiensten én documentbeheeroplossingen op basis van het Microsoft Sharepoint-platform. Het bedrijf is partner van Autodesk, Microsoft en Oracle. Cadac heeft diverse vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Australië en een jaaromzet van circa 30 miljoen euro. Er werken zo'n tweehonderdvijftig mensen.

Issue = issue

Met de verkoop van de CAD Solutions-tak houdt Detron nog maar weinig over van de overname van wederverkoper Issue Information Technology in Rotterdam medio 2012. Afgelopen zomer stootte de ict-dienstverlener al de hardware-volumebusiness (desktops, notebooks, printers, accessoires en randapparatuur) af aan Centralpoint. Daarin zaten delen van de overgenomen bedrijven Issue en Megasellers. Detron houdt alleen nog de server- en opslag-activiteiten van het oude Issue, waarvoor de  business unit Detron Rotterdam is opgezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4954522). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.