Managed hosting door True

TSS komt voor 240 miljoen in Canadese handen

 

Softwareleverancier Total Specific Solutions (TSS) is voor 240 miljoen euro overgenomen door de Canadese softwaremaker Constellation Software. Onder de nieuwe eigenaar moet TSS doorgroeien in Europa. De TASS-tak van TSS wordt afgestoten.

TSS wordt onderdeel van de Nederlandse tak van het Canadese Constellation Software. Onder de nieuwe eigenaar hoopt TSS zijn positie in de verticale markten zorg, finance en overheid uit te bouwen. Het bedrijf is nu vooral actief in de Benelux, maar wil de activiteiten uitbreiden naar andere Europese landen.

In die groeistrategie is geen plaats voor TASS. Dat onderdeel voor embedded software past niet in de focus op verticale markten. TASS gaat per 1 januari 2014 verder als zelfstandige onderneming en blijft eigendom van aandeelhouder Strikwerda Investments.

Volgens TSS-ceo Robin van Poelje heeft TSS door de overname een goede uitgangspositie om de komende jaren door te groeien. 'Bovendien voorzien wij dat een nieuwe generatie softwareproducten steeds meer vanuit een Europees perspectief ontwikkeld wordt.'

PinkRoccade

Total Specific Solutions (TSS) telt veertienhonderd medewerkers en behaalde in 2012 een omzet van 174 miljoen euro (exclusief medewerkers en omzet van TASS). De bedrijven die onderdeel uitmaken van de TSS-groep zijn: Everest, Blueriq, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare en Yonder.

Constellation Software telt wereldwijd 6500 medewerkers. Het heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Australië en zette in 2012 zo'n achthonderd miljoen dollar om. Het softwarebedrijf staat genoteerd aan de Toronto Stock Exchange.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4952723). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.