Managed hosting door True

‘Noodoplossing is nog enige optie bij SEPA’

 

Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen vanuit financiële instanties en overheden om op tijd te beginnen met de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area), hebben veel organisaties de benodigde acties laten liggen tot het laatste moment. Voor deze bedrijven geldt dat zij nu moeten kijken naar noodoplossingen. Dat stelt Experian, dat ondersteunt bij het beheer van de risico’s en opbrengsten van commerciële en financiële beslissingen.

Het nieuwe betalingssysteem is vanaf 1 februari 2014 wettelijk vereist voor alle landen binnen de Europese Unie. Veel bedrijven hebben lang gedacht dat de invoering van SEPA uitgesteld of geannuleerd zou worden. Zij komen er volgens Experian nu achter dat ze op het verkeerde paard hebben gegokt. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte kan de implementatie zes tot twaalf maanden duren. Met nog maar drie maanden in het vooruitzicht is een overbruggende oplossing essentieel. Er zijn nooddiensten beschikbaar, maar hier kleven ook risico’s aan. Een organisatie is zelf verantwoordelijk voor correcte data, zoals juiste bankrekeningnummers.

‘Wie zich brandt, moet op de blaren zitten’, zegt Jonathan Williams, director of payment strategies bij Experian. ‘Bedrijven die de aankondigingen en waarschuwingen de afgelopen tien jaar nooit serieus hebben genomen, kunnen zich nu alleen nog maar wenden tot noodoplossingen. Wat altijd belangrijk blijft is dat alle stakeholders bij de implementatie betrokken worden. De cio, financiële directeuren, de board, maar ook hr en marketing krijgen allemaal te maken met de veranderingen. Met hun medewerking en support bespoedig je de implementatie en beperk je risico’s op fouten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4949964). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.