Managed hosting door True

Basware-topman Tihilä is weer voorzitter Eespa

 

Esa Tihilä

Esa Tihilä, bestuursvoorzitter van het Finse softwarebedrijf Basware, is herbenoemd tot voorzitter van de European E-Invoicing Service Providers Association (Eespa). Hij zal de vereniging de komende twee jaar voorzitten samen met Charles Bryant, European Affairs Advisor bij OB10. De Eespa is de Europese brancheorganisatie voor leveranciers van e-facturen. De leden stimuleren de invoering van e-invoicing en ondersteunen overheden bij het ontwikkelen van regelgeving op dit gebied.

Tihilä geeft leiding aan Basware, een van de grootste softwarebedrijven op de markt van e-invoicing. Het bedrijf verwerkt via zijn wereldwijd e-handelsnetwerk voor het afhandelen van bestel- en betaalprocessen tussen klanten en leveranciers zo'n vijftig miljoen transacties per jaar.  

In een interview met Computable zei de topman dat de Europese branchevereniging een naadloze elektronische factuurverwerking over grenzen heen voor ogen staat. Verder adviseert de Eespa over vraagstukken als de standaardisatie van e-invoice-specificaties en interoperabiliteit tussen factuurverwerkers uit verschillende landen. 'Standaarden zijn er al een aantal jaren; nu moeten we nog met elkaar overeen zien te komen hoe ze worden gebruikt.' De Eespa stelt verder nog subsidies beschikbaar voor innovaties op het vlak van elektronische documentverwerking.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4941701). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.