Managed hosting door True

ICT-overnamemarkt zakt in derde kwartaal weg

 

In het derde kwartaal van 2013 waren er 39 geregistreerde overnames, transacties en deelnemingen op de Nederlandse ict-markt. Dat is een stuk minder dan in het tweede kwartaal (zestig) en in dezelfde periode in 2012 (67). Dat blijkt uit het kwartaaloverzicht dat financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) en Computable hebben samengesteld. Volgens MBCF heeft de dip te maken met het lastig rond krijgen van de financiering voor overnames.

Volgens MBCF is de financiering van een deal stukken moeilijker geworden. Banken zijn heel kritisch bij het verstrekken van leningen voor overnames. Kopers en verkopers moeten op zoek naar creatieve oplossingen waarbij andere financieringsvormen een rol spelen. Het kost dan ook meer tijd voordat een transactie is afgerond.

Ook de vakantiespreiding en het fraaie zomerweer kunnen invloed hebben gehad op de terugval, omdat er in de periode eind juni tot eind augustus er altijd wel een beslisser op vakantie was. 

Dip

Met het aantal van 39 geregistreerde overnames, transacties en deelnemingen in het derde kwartaal is de Nederlandse ict-markt terug op het niveau van 2010 (41 transacties in de vergelijke periode) en de jaren daarvoor. In 2011 (zestig) en 2012 (67) steeg het aantal transacties in dit kwartaal juist opmerkelijk snel, ondanks de crisis. Of waarschijnlijk dankzij de crisis, want veel kleine it-bedrijven zochten aansluiting bij grotere partijen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Ondanks de dip zag MBCF in het achterliggende kwartaal wel voldoende belangstelling vanuit Engeland en Noord-Amerika voor innovatieve Nederlandse bedrijven. Een aansprekend voorbeeld is de overname van Cordys, leverancier van software voor business process management, door Opentext, een Canadese leverancier van informatiemanagementoplossingen.  

Overzicht

Zie ook het achtergrondverhaal (met overzicht van de 39 transacties): Derde kwartaal toont dip in overnames.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4928788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.