Managed hosting door True

P-Direkt-CIO Astrid Zwiers kandidaat voorzitter VNSG

 

Astrid Zwiers

Astrid Zwiers

Astrid Zwiers, chief information officer (cio) van P-Direkt, is kandidaat om Tonnie van der Horst op te volgen als voorzitter van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG). Het bestuur draagt haar voor op de komende algemene ledenvergadering die in november plaatsvindt. Zwiers zit sinds eind november vorig jaar al in het bestuur en heeft de portefeuille Internationale Samenwerking. Van der Horst blijft nog wel een adviserende rol spelen bij de VNSG, omdat hij in 2014 nog voorzitter is van de internationale koepelorganisatie Sugen.

De 42-jarige Zwiers is chief information officer van P-Direkt, het shared service center voor personeelszaken van de rijksdienst. Daarvoor werkte zij bij Pink Elephant, PinkRoccade en het ministerie van Financiën.

Van der Horst, die sinds 2008 voorzitter van de VNSG was, geeft op 1 januari 2014 de hamer door aan Zwiers. Hij is erg blij met de aanstaande benoeming. Niet alleen omdat het de eerste vrouwelijke voorzitter betreft, een mijlpaal, maar ook omdat Zwiers uit de eigen VNSG-gelederen komt. Ook vindt de afzwaaiende voorzitter, die als adjunct-directeur bij de Rabobank werkt, het prettig dat zijn opvolgster uit een heel andere sector komt: de rijksoverheid (een zware SAP-gebruiker).

Van der Horst blijft in 2014 nog een jaar voorzitter van Sugen (SAP User Group Executive Network), de internationale koepelorganisatie van SAP-gebruikersverenigingen. Vanuit die rol zal hij verbonden blijven met de VNSG, ook omdat deze Nederlands/Belgische gebruikersclub een toonaangevende rol speelt in Sugen. 'Dan is het belangrijk om voeling te blijven houden.'

De VNSG vormt sinds 1988 het platform voor alle SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. Er zijn ruim 850 bedrijven aangesloten bij de vereniging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4912330). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.