Managed hosting door True

SAP en SAS combineren Hana en analytics

 

Combinatie

Softwareleveranciers SAP en SAS hebben een strategisch partnerschip gesloten om gezamenlijk in-memory data-analyse op een hoger niveau te brengen. SAP en SAS zullen nauw samenwerken om een gezamenlijke technologie- en productroadmap te ontwikkelen, gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van SAP Hana en de analytische capaciteiten van SAS.

Door het opnemen van het in-memory SAP Hana-platform in de applicaties van SAS en het op SAP Hana laten werken van de advanced analytics-algoritmen van SAS, krijgen beslissers de mogelijkheid maximaal rendement te halen uit real-time data-analyse binnen hun bestaande SAS- en SAP Hana-omgevingen. De aankondiging werd gedaan tijdens SAP TechEd, die van 21 tot en met 25 oktober plaatsvindt in het Amerikaanse Las Vegas.

In-memory real-time analytics

Met de samenwerking proberen SAS en SAP dataverplaatsing, dataduplicatie en datareconciliatie te elimineren. Bovendien maakt het sterke parallellisatie van berekeningsintensieve workloads mogelijk, geheel in-memory, waardoor nieuwe big data-oplossingen mogelijk worden die eerder niet konden worden gerealiseerd. In-memory-functionaliteit stelt bedrijven in staat grote gegevensbronnen te verwerken en te benutten, terwijl tegelijkertijd real-time analytics ondersteund worden.

De in-memory-functionaliteit is ontworpen om de productiviteit van data scientist te verhogen, door het versnellen van modelontwikkeling, -iteratie en -implementatie. De gezamenlijke, enkelvoudige omgeving voor zakelijke toepassingen en advanced analytics zal naar verwachting ook het it-landschap sterk vereenvoudigen, kosten verlagen en real-time performance leveren.

Snellere besluitvorming

‘De samenwerking van SAS met SAP zal het werken met big data en analytics vereenvoudigen door het verminderen van databewegingen en zo een snellere besluitvorming mogelijk maken’, zegt Henry Morris van IDC. ‘Het kan efficiënter zijn het model naar de gegevens te brengen dan de gegevens naar het model. Deze samenwerking zal grote waarde hebben voor gezamenlijke klanten.’

SAS en SAP zijn van plan samen te werken in een pilot-programma om gezamenlijke klanten actief te betrekken bij het valideren van SAS-applicaties die draaien op SAP Hana. Het doel van dit programma is het bouwen en prioriteren van de gezamenlijke technologie voor 2014, in het bijzonder voor sectoren als financiële dienstverlening, telecommunicatie, retail, consumentenproducten en industrie. De applicaties richten zich naar verwachting op horizontale toepassingen die direct baat hebben bij advanced analytics op een in-memory platform, zoals customer intelligence, risk management, asset management en het tegengaan van witwassen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4904852). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.