Managed hosting door True

Ctac maakt SAP SEPA-proof bij ruim 50 klanten

 

Betalen

Ict-dienstverlener Ctac heeft in de afgelopen periode ruim vijftig bedrijven, waaronder groothandelaren, retailorganisaties en woningcorporaties, alsook universiteiten en hogescholen, SEPA-proof gemaakt. Het bedrijf heeft dit onder andere verzorgd voor Talis, HaagWonen en Dela Vastgoed. Hun SAP-systemen voldoen hierdoor aan de regels voor SEPA, de Single Euro Payments Area. Een jaar geleden richtte Ctac een SEPA-team op, dat klanten en andere organisaties ondersteunt bij hun voorbereiding op SEPA.

Het doel van SEPA is om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren, zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling vanuit of naar Europese landen. SEPA zal in werking treden op 1 februari 2014. Alle financiële instellingen, bedrijven en consumenten in 33 Europese landen ontvangen dan een Europees rekeningnummer, het zogenoemde International Bank Account Number (IBAN).

Wijzigen pain-formaat

Bedrijven die in een vroeg stadium hun systeem SEPA-proof hebben gemaakt, kunnen per 1 februari 2014 toch te maken krijgen met het niet kunnen doen van betalingen doordat het pain-formaat voor zowel Credit Transfer (uitgaande betalingen) als Direct Debit (inkomende betalingen) door de banken is gewijzigd naar een volgende versie. De bedrijven die nu nog aan de slag moeten gaan met SEPA, dienen rekening te houden met het mogelijk moeten updaten van hun huidige SAP-release.

‘Consumenten zullen weinig merken van deze veranderingen, behalve dat hun bankrekeningnummer langer wordt’, zegt Richard de Jong, programmamanager SEPA bij Ctac. ‘Maar voor bedrijven ligt dat anders. Automatische handelingen als salarisuitbetaling en de verwerking van bankafschriften kunnen gevolgen hebben voor de interne verwerking van financiële gegevens. Het is dus belangrijk om op tijd de financiële administratie en boekhoudsoftware aan te passen. Daarnaast worden de binnenlandse formaten, voor Nederland het zogenaamde clieop03-formaat, vervangen door verschillende pain-formaten voor zowel uitgaande als inkomende betalingen.’

Volledig voorbereid

‘Deze belangrijke ontwikkelingen hebben ons ertoe gebracht een speciaal SEPA-team samen te stellen’, zegt Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar. ‘Klanten en ook andere bedrijven kunnen bij ons terecht voor bijvoorbeeld een inventarisatie of een update van hun SAP-systeem, zodat ze op 1 februari 2014 volledig voorbereid zijn op SEPA.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4904771). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.