Managed hosting door True

Private investeerders bieden op Unit4

 

Unit4, De Musketier, Veenendaal

De vestiging van Unit4 Accountancy in Veenendaal

Een aantal investeringsmaatschappijen heeft interesse in een overname van softwareleverancier Unit4 in Sliedrecht. Dat heeft de beursgenoteerde onderneming bekend gemaakt. De investeerders hebben een indicatief bod uitgebracht van 35 euro per aandeel.

De raad van bestuur en de commissarissen van Unit4 buigen zich over het overnamebod. Daarbij houden zij rekening met de belangen van alle belanghebbenden. Het is overigens niet zeker dat de gesprekken leiden tot een daadwerkelijke overname van de softwareleverancier. Unit4 heeft ING Corporate Finance en Oppenheimer Europe aangesteld als zijn financiële adviseurs. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert over de juridische aspecten van een eventuele overname.

Bij een prijs van 35 euro per aandeel komt de totale waarde van de onderneming uit op ruim een miljard euro. Het bod betekent een kleine premie op de laatste koers voor de aankondiging van 33,25 euro. De omzet van Unit4 kwam in 2012 uit op bijna een half miljard euro, bij een bedrijfsresultaat van zo’n honderd miljoen euro. Om welke en hoeveel partijen het gaat vertelt het bedrijf niet. Ook  is niet duidelijk over het Nederlandse of internationale partijen betreft. Volgens CFO Edwin van Leeuwen gaar het om voorlopige gesprekken die zich in een beginfase bevinden.

Internationale speler

Unit4 maakte deze zomer bekend dat het per 1 januari 2014 zijn structuur verandert, om zich beter te positioneren als internationale speler en om nieuwe buitenlandse markten te betreden. Ceo Chris Ouwinga treedt terug en wordt opgevolgd door de voormalige SAP-manager Jo’s Duarte. Ouwinga keert terug als voorzitter van de raad van commissarissen, die volgens het Britse model wordt samengevoegd met de raad van bestuur - als een zogeheten one tier board.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4899293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.