Managed hosting door True

SAP wil Kxen inlijven voor analysesoftware

 

Overname

Bedrijfssoftwareleverancier SAP wil Kxen overnemen, een Amerikaanse leverancier van online analysesoftware. Met de overname wil SAP de mogelijkheden van zijn business intelligence en analytics-portfolio verder uitbreiden. Ook zal de Kxen-technologie worden geïntegreerd in SAP-applicaties die op het in memory databaseplatform Hana draaien, zoals de SAP Fraud Management analytische applicatie, SAP Smart Meter Analytics- software en de SAP 360 Customer-oplossing.

Volgens SAP is de markt voor zogeheten 'predictive analytics software' dit jaar goed voor twee miljard dollar omzet en stijgt dit naar drie miljard dollar in 2017. Met de groei van big data-omgevingen vragen bedrijven steeds vaker om software voor grootschalige datamining en het uitvoeren van toekomstanalyses. Kxen, dat hoofdkantoor houdt in San Francisco met bijkantoren in Parijs en Londen, levert hiervoor cloudsoftware. Vlaggenschip hierbij is het product InfiniteInsight.

SAP wil de transactie in het slotkwartaal van 2013 afronden. Klanten zijn onder andere CBS Interactive, ING Direct, Sears, U.S. Cellular en Vodafone. Een aankoopbedrag is niet bekend gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4866493). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.