Managed hosting door True

Ctac boekt minder winst bij lagere omzet

 

De beursgenoteerde SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch heeft in de eerste zes maanden van 2013 de omzet zien dalen met 4,8 procent tot 37,7 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder lag de omzet op 39,6 miljoen euro. De nettowinst viel terug van een half miljoen euro naar drie ton, ofwel 40 procent. De markt blijft moeilijk maar 2013 wordt met winst afgesloten, voorspelt de onderneming.

De SAP-dienstverlener heeft te kampen met een stagnerende markt. In een aantal markten daalde de bereidheid in ict te investeren verder af. ‘Vooral in de detailhandel hebben wij gemerkt dat klanten economisch zware tijden doormaken en op de rem staan’, zegt Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar.

In de eerste helft van 2013 wist Ctac 1,3 miljoen euro op kosten te besparen. Door een hoger financieel resultaat en lagere belastingafdracht bleef er een winst over van 0,3 miljoen euro. De terugval in omzet werd vergroot door het lagere aantal werkdagen ten opzichte van de eerste helft van 2012.

Van de omzetdaling is een bedrag van één miljoen te wijten aan een terugval in België. Hierdoor boekten de Belgische activiteiten een verlies van 0,2 miljoen euro. In overleg met het Belgische management zijn er maatregelen afgesproken om de winstgevendheid van de activiteiten te verbeteren. Ctac heeft er vestigingen in Antwerpen (Wommelgem) en Gent (Drongen).

Nieuwe directeur België

In juni 2013 besloot Ctac het Belgische management te wijzigen. Kris Deroo is de nieuwe algemeen directeur van Ctac België in Antwerpen. Medeoprichter van Ctac België en voormalig algemeen directeur Kris Claesen blijft bij Ctac België betrokken als directeur Business Development. Samen besturen zij het bedrijf. Deroo was in 1998 medeoprichter en sindsdien ceo van de Belgische SAP-dienstverlener EoZen, tot de overname in 2010 door de Franse branchegenoot SQLI.

Vooruitzicht 2013

‘Op basis van diverse lopende en recent voltooide commerciële trajecten, verwachten wij in het tweede halfjaar de opgaande lijn te kunnen oppakken’, voorspelt ceo Hilgerdenaar. ‘Die verwachting wordt versterkt doordat we als Ctac voordeel hebben van onze investeringen in vernieuwende oplossingen en technieken. Vooral op de gebieden van cloud-technologie en -software. De aanhoudend lastige marktomstandigheden maken een concrete winstvoorspelling voor 2013 niet mogelijk.’

Omzet en winst Ctac

Eerste haljaar 2013, bedragen in miljoen euro

1e helft 2013

1e helft 2012

% verschil

Omzet

37,7

39,6

-4,8

Nettowinst

0,3

0,5

-40

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4805634). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.