Managed hosting door True

Waterschap Rivierenland gebruikt Infor EAM

 

Waterschap Rivierenland is live gegaan met Infor EAM (Enterprise Asset Management). Hiermee is de eerste fase van het migratietraject afgerond. In de tweede fase voegt het waterschap Infor’s mobiele toepassing toe. Daarnaast wil Rivierenland de standaard Iris-integratiekoppeling aanbrengen tussen de assetbeheer-software van Infor en het geografisch informatiesysteem Arcgis van Esri. CMS Asset Management uit Den Bosch hielp bedrijfssoftwareleverancier Infor bij de implementatie en het omzetten van de data.

Waterschap Rivierenland schreef een Europese aanbesteding uit, nadat het oude onderhoudssysteem dreigde vast te lopen. Het was niet meer toegespitst op de ordergrootte van de organisatie en bepaalde procedures bleken niet goed geregeld. Daarnaast ontstond er bij het waterschap behoefte aan actuele onderhoudsinformatie.

Uiteindelijk viel de keuze op Infor EAM. Essentieel in die keuze waren de uitgebreide functionaliteit, de goede gebruikerservaring bij andere klanten en de ruime integratiemogelijkheden, zoals de koppeling tussen het assetmanagementsysteem en het financiële systeem. Volgens Waterschap Rivierenland helpt de software de beheersbaarheid en inzicht van een aantal bedrijfsprocessen te verbeteren en een stabiele werkstroom te realiseren. Wanneer de mobiele toepassing is ingevoerd hoeven buitendienstmedewerkers zelfs niet meer naar kantoor te komen voor het uitvoeren van de administratieve processen, maar kunnen zij hun opdrachten op een mobiel apparaat afronden.

Lange termijn

'De oplossing stelt ons in staat een asset-planning te maken voor de lange termijn. Bovendien kunnen we zuiveringsinrichtingen op kosteneffectiviteit beoordelen en zijn de kosten, prestaties en risico’s op ieder moment inzichtelijk en kunnen we daar adequaat op reageren. De oplossing voorziet ons in stuurinformatie waar we een kwaliteitsslag mee kunnen realiseren', aldus Kees van Otterlo, Adviseur Informatievoorziening bij Waterschap Rivierenland.

Infor voerde eind 2012 ook al bij Waterschap Brabantse Delta een Infor EAM-oplossing in, als opvolger van een ouder assetmanagementsysteem van het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4791460). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.