Managed hosting door True

Procura-tak Geotax neemt Urbidata over

 

Geotax, leverancier van software voor vastgoedinformatie en detacheringsdiensten aan gemeenten, heeft Urbidata overgenomen. Dit is een Eindhovense leverancier van software voor de BAG (Basisregistraties voor Adressen en Gebouwen) en business intelligence- en datamanagementoplossingen. Met de overname breidt GeoTax zijn BAG-marktaandeel uit. Daarnaast wil het bedrijf met de acquisitie het producten- en dienstenaanbod op de markt van de lokale overheid verbreden.

Synaxion Urbidata is een van de grotere leveranciers van BAG-applicaties in Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief met oplossingen voor business intelligence en databeheer. Urbidata heeft bijvoorbeeld ervaring in het implementeren van diverse IBM Cognos-oplossingen bij diverse gemeenten.

Geotax richt zich op de WOZ, de BAG, de WKPD en vastgoedportefeuillemanagement. Het productportfolio bestaat uit: GT-WOZ, GT-BAG, UDS-BAG, GT-WKPB, GT-MSB, GT-Axxerion en GT-Loket. Bij de dienstverlening gaat het om detachering op het vlak van de WOZ en BAG, het uitvoeren van waarderingsprojecten, advisering, implementatie-advies en softwareontwikkeling.

Procura

Gemeentelijke automatiseerder Procura nam in oktober 2012 een meerderheidsbelang in Geotax door de aandelen van algemeen directeur Jebbo Haverkamp over te nemen. Haverkamp verkocht zijn pakket omdat hij gezien zijn gevorderde leeftijd van 68 jaar de continuïteit van het bedrijf wilde veiligstellen. Bij Geotax uit Geldermalsen werken circa 75 man. Procura is al zo'n veertig jaar actief op de ict-markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775546). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.