Managed hosting door True

NedSense trekt stekker uit Dynamics Perspective

 

Stekker

Leverancier van cad- en cam-oplossingen NedSense stopt alle activiteiten van zijn dochteronderneming Dynamics Perspective. Dit bedrijf levert geïntegreerde erp- en product lifecycle management-oplossingen. NedSense gaat zich meer toeleggen op zijn 3D-ontwerpoplossing Loft en zijn andere dochteronderneming NedGraphics, softwareontwikkelaar voor de mode en textielbranche.

De medewerkers en klanten van Dynamics Perspective zijn inmiddels ingelicht over het besluit van NedSense om alle activiteiten te stoppen. Bij het bedrijf werken twee mensen. Voor hen wordt naar een passende oplossing gezocht. De erp-software van Dynamics Perspective blijft voorlopig in de lucht, maar er vindt geen actieve ondersteuning meer door Dynamics Perspective of moedermaatschappij NedSense op plaats. Ook worden er geen updates meer doorgevoerd. Uiteindelijk zal de software worden uitgefaseerd. Tot die tijd kunnen klanten nog wel aankloppen bij het Amerikaanse Proplus Systems.

Verlies liep op en omzet terug

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Dynamics Perspective gezond te krijgen. Dit is niet gelukt. In de huidige economische omstandigheden kan het bedrijf niet meer het hoofd boven water houden. Dynamcis Perspective zag in 2012 het verlies met een ton oplopen naar 120.000 euro. Daar kwam bij dat de omzet van 2011 van 710.000 euro in 2012 terugliep naar 520.000 euro. De omzet van Dynamics Perspective bedroeg ongeveer 5 procent van het totaal van NedSense met zijn dochtermaatschappijen.

NedSense en NedGraphics bedienen gezamenlijk 3500 klanten wereldwijd via meer dan dertig wederverkopers. De organisatie heeft in totaal veertien kantoren op locaties die er toe doen in de textiel- en modebranche en in de buurt van productiecentra.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4763603). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.