Managed hosting door True

Duitse betaalcloud TIS opent kantoor Amsterdam

 

Investeren in cloud computing

Treasury Intelligence Solutions (TIS) opent begin juli een kantoor in Amsterdam. Het bedrijf uit het Duitse Walldorf wil van hieruit de Benelux bedienen met een op SAP gebaseerd cloudsoftwareplatform voor het beheren van zakelijk betalingsverkeer, kasstromen en bankrelaties. Om de opening te vieren organiseert het cloudsoftwarebedrijf een seminar over de aanstaande Europese betaalstandaard SEPA.

TIS, een partner van SAP, startte in 2010 met een cloudplatform voor kasbeheer en betalingen in de Duitstalige landen. Het bedrijf claimt met zijn cloudoplossingen, die SEPA-bestendig zijn, de kosten van het financieel beheer te kunnen verlagen en meer inzicht te bieden in geld- en betaalstromen. Na succesvol te zijn gegroeid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vindt het bedrijf het tijd worden om uit te breiden naar de Benelux.

Het verkoopteam staat onder leiding van Mark van de Griendt (ex-Orsyp, -RES Software en -Sun Microsystems, en mede-oprichter van Evolution IT). Bij TIS werkt ook nog een andere Nederlander: Wytze Rijkmans, voorheen werkzaam bij CA, HP en Mercury. Hij is verantwoordelijk voor de internationale verkoop en marketing.

SEPA en seminar

SEPA, een plan van de Europese Unie, staat voor Single Euro Payments Area. In februari 2014 moet dit uniforme vereenvoudigde betaalsysteem er zijn, waardoor er na de contante euro ook sprake is van de digitale euro. Algemeen directeur Jörg Wiemer van TIS stelt dat een cloud met betaaloplossingen bij uitstek geschikt is om SEPA-transacties te ondersteunen. 'SEPA is aanleiding voor bedrijven om hun betaalprocessen her in te richten.'

Ter gelegenheid van de opening van het Benelux-kantoor organiseert TIS op 4 juli het SEPA 777-seminar in Spaces aan de Barbara Strozzilaan 201 in Amsterdam. Deelnemers krijgen er informatie van onder meer Deutsche Bank en Conquaestor over hoe ze zich kunnen voorbereiden op de komst van SEPA. Volgens TIS zijn veel bedrijven nog niet begonnen met de migratie naar deze nieuwe standaard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4756881). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij TIS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.