Managed hosting door True

Prénatal vervangt SAP BO door Qlikview

 

Prénatal heeft gekozen voor het QlikView Business Discovery-platform van QlikTech om zijn informatievoorziening te verbeteren. De winkelketen van babyproducten maakte gebruik van een verouderd business intelligence-systeem van SAP Business Objects. Met de nieuwe bi-software krijgt Prénatal direct inzicht in inkoop- en verkoopcijfers, voorraadbeheer en het resultaat van marketing- en e-handelactiviteiten. QlikTech-partner Ctac is mede verantwoordelijk voor de implementatie van QlikView.

Prénatal verwacht met de inzet van QlikView de organisatie beter te kunnen sturen. Het detailhandelsbedrijf  maakte in Nederland voor haar verschillende bedrijfsrapportages gebruik van een traditioneel bi-systeem in combinatie met Excel. Deze manier van werken is complex en inflexibel en vraagt veel terugkerend handmatig werk. Businessgebruikers waren voor hun informatievoorziening en rapportages bovendien te afhankelijk van specialisten.

Met QlikView beschikt Prénatal straks over dashboards voor de afdelingen financiën, inkoop, voorraadketen en verkoop. Medewerkers van deze afdelingen kunnen zelf met QlikView aan de slag gaan, waardoor zij sneller over informatie kunnen beschikken.

Daarnaast is bij de uitrol van QlikView het opnieuw inrichten van een datawarehouse van Prénatal niet vereist, waardoor sneller de geschikte informatie gevonden kan worden. De eerste databronnen die direct in QlikView samenkomen zijn het eigen erp-systeem van Prénatal en het Axi-kassasysteem. Dit zal in een later stadium worden uitgebreid met andere interne databronnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4756181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.