Managed hosting door True

EC onderscheidt Unit4 voor blindensoftware

 

Unit4 is onderscheiden met The European CSR Award voor de werkzaamheden voor Blindeforbundet, de Noorse bond voor blinden en slechtzienden. Unit4 ontving deze onderscheiding op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) voor het beschikbaar stellen van een voor blinden en slechtzienden aangepaste erp-oplossing Unit4 Agresso aan deze Noorse non-profit organisatie.

Sinds 2011 werkt Unit4 aan de ontwikkeling van een oplossing om 125.000 Noorse werkloze blinden en slechtzienden aan werk te helpen. Dit doet het bedrijf in nauwe samenwerking met het NABP, de Noorse bond voor blinden en slechtzienden. De twee organisaties hebben samen een oplossing ontwikkeld die de tekst op het beeldscherm in braille weergeeft, op een apparaatje voor het toetsenbord. Daarnaast is er een ‘text-to-speech’-functie beschikbaar, waarmee gebruikers eenvoudig en snel kunnen luisteren naar de tekst die staat weergegeven op het scherm. Door het versterken van het contrast en het vergroten van het lettertype is de leesbaarheid voor slechtzienden verbeterd.

Kers op de taart

‘Door onze samenwerking met het NABP kunnen we duizenden blinden en slechtzienden de mogelijkheid bieden om te werken’, zegt Ton Dobbe, vice president product marketing bij Unit4. ‘Hierdoor wordt veel ongebruikt talent eindelijk benut. De oplossing die we hebben ontwikkeld, heeft zich inmiddels sterk bewezen. Dit creëert veel mogelijkheden voor zowel onze bestaande als onze potentiële klanten. Deze prijs is voor ons de kers op de taart.’

Dit jaar werd voor het eerst een pan-Europese MVO Award georganiseerd. De focus van deze award lag op de samenwerking tussen zakelijke en niet-zakelijke organisaties met de nadruk op innovatie en duurzaamheid. De award is een initiatief van de Europese Commissie en wordt gecoördineerd door CSR Europe en Business in the Community met de steun van Alliance Boots. Er zijn 29 nationale mvo-organisaties aangesloten bij dit initiatief.

Agresso and NABP

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4755838). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.