Managed hosting door True

Dassault koopt Simpoe voor software spuitsimulatie

 

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van 3D-en product lifecycle management (plm)-software, neemt Simpoe over. Dit eveneens Franse bedrijf levert simulatiesoftware voor het spuitgieten van kunststofonderdelen. Klanten zijn onder meer Canon, Panasonic en Hondadesign. Met de overname verwacht Dassault Systèmes zijn 3D-Experience-platform te versterken. Simpoe is de derde overname van Dassault binnen een paar weken. Het bedrijf nam in mei al Archividéo (3D-modelleringsoftware) en FE-Design (ontwerpoptimalisatie) over.

De Simpoe-software vormt een aanvulling op de oplossingen van Dassault voor het simuleren van kunststoffen, zoals Simulia, Catia en SolidWorks. Volgens topman Bernard Charlès van Dassault Systèmes kunnen klanten met de simulatietechnologie van Simpoe hun ontwerpen en spuitgietstrategieën sneller valideren en optimaliseren. 'Kunststoffen spelen een cruciale rol in veel producten. Ze worden steeds complexer, zowel wat betreft vorm en productie, als de snelheid waarmee ze op de markt worden gebracht. Het vereenvoudigen van het ontwerpproces en de productie van kunststoffen is daarom een kritiek onderdeel voor productontwikkeling in vele industrieën.'

Het spuitgieten van kunststoffen wordt gebruikt voor de massafabricage van complexe en geavanceerde onderdelen. Met de software van Simpoe kan dit proces worden gesimuleerd en kunnen er bijvoorbeeld analyses worden gemaakt van mallen en voorspellingen worden gedaan over het kromtrekken van onderdelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4746703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.