Managed hosting door True

Wolters Kluwer neemt Braziliaans Prosoft over

 

Carnaval Brazilië

Informatieconcern Wolters Kluwer heeft met de overname van Prosoft Tecnologia, specialist in belasting- en accountingsoftware, zijn eerste acquisitie afgerond in Brazilië. Bij Prosoft, dat in 1985 werd opgericht, werken 250 mensen. De overname past in de strategie van Wolters Kluwers om meer omzet te genereren in de opkomende markten, zoals de Braziliaanse.

Prosoft is een van de grootste aanbieders van belasting- en accountingsoftware in Brazilië. Het bedrijf biedt een geïntegreerd productenpakket voor belasting-, accounting-, en loonadministratie, documentenbeheer en documentenopslag. De producten van Prosoft worden dagelijks door 150.000 mensen gebruikt. Het management, onder leiding van Carlos Meni, blijft ook na de afronding van de overname aan het roer staan bij het softwarebedrijf uit São Paulo.

De overname van Prosoft is de eerste acquisitie van Wolters Kluwer in de Braziliaanse markt. Het informatieconcern is al langere tijd actief in Brazilië met een aanbod van verschillende producten, waaronder het audit-managementsysteem TeamMate.

Cloud

Wolters Kluwer schat de omvang van de Braziliaanse markt voor belasting- en accountingsoftware en aanverwante producten op 3,1 miljard dollar. De combinatie van de krachtige Braziliaanse economie, het complexe belastingregime en het strikte toezicht op naleving vormt de drijvende kracht achter een groeiende vraag naar belasting-, accounting-, compliance- en auditoplossingen in Brazilië, aldus het bedrijf.

Volgens bestuursvoorzitster Nancy McKinstry versterkt Wolters Kluwer met de overname zijn internationale positie op de markt voor belasting- en accountingsoftware uit. Ook breidt het bedrijf met de software van Prosoft zijn aanbod van cloudgebaseerde oplossingen uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4732112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.