Managed hosting door True

Infoland verbetert kwaliteit en veiligheid Isala

 

Ziekenhuis verpleegster zorg

De Isala klinieken is een strategische samenwerking aangegaan met Infoland. Deze softwareleverancier is gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en risicobeheersing in de zorgsector. Infoland gaat met zijn software de zorgverlening van de ziekenhuizen van Isala verbeteren en maakt de zorg meetbaar. De zorginstelling gaat over op het gehele softwareaanbod van Infoland.

De Isala klinieken krijgen door het samenwerkingsverband de kans de gehele iProva-suite van Infoland te implementeren voor twee verbetercycli. De eerste cyclus is gericht op algehele zorgverbetering voor patiënten en richt zich op de JCI-accreditatie, die de Isala klinieken in 2015 hopen te behalen. De tweede verbetercyclus geldt specifiek voor het Klinisch Chemisch Laboratorium en is gericht op continue procesverbetering, gebaseerd op nieuwe ISO15189-normering.

iProva-suite

De module iCompliance uit de iProva-suite wordt ingezet om te laten zien of de organisatie aan de norm voldoet. Deze module wordt geïntegreerd met het al aanwezige documentbeheersysteem iDocument. De modules iAudit en iCheck en de add-ons i+Data en i+Schedule worden ingezet ter ondersteuning van onder andere audits.

Omdat de zorg nog steeds volop in ontwikkeling is en er continu nieuwe werkwijzen en apparatuur worden geïntroduceerd, neemt Isala voor het onder controle houden van risico’s de modules iRisk en de add-on i+PRA  in gebruik. Met deze software kan een betrouwbaar risicoprofiel worden opgeleverd, kunnen mogelijke risico’s proactief worden ingeschat en kunnen maatregelen worden genomen om risico’s te beheersen.

Op een later moment in het traject wordt ook de module iTask breder in gebruik genomen. Op dit moment wordt iTask vooral ingezet voor het melden, analyseren en verbeteren naar aanleiding van incidenten. Later zullen ook andere verbeterinitiatieven worden gevolgd met behulp van deze module. Tenslotte meten, borgen en verhogen de Isala klinieken met iQualify het kennisniveau van de medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4708218). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.