Managed hosting door True

HSO zet AS/400-oplossing AXA over op Dynamics AX

 

Axa-achterlicht

Microsoft-dienstverlener HSO vervangt bij AXA Stenman, fabrikant van hang- en sluitwerk en fietscomponenten, het huidige maatwerk-erp-systeem door een pakket gebaseerd op Microsoft Dynamics A X. Eind 2013 draaien alle financiële, productie- en verkoopprocessen binnen AXA Stenman op het AX-platform. In eerste instantie wordt de oude AS/400-oplossing in Nederland vervangen, daarna volgen de buitenlandse vestigingen.

De nieuwe omgeving moet zorgen voor een betere afstemming tussen de AXA-vestigingen wereldwijd, het verbeteren van de interne efficiency en het kunnen ondersteunen van groei via onder andere overnames. Jack Janssen, financieel directeur bij AXA Stenman: 'Na een vooronderzoek hebben wij HSO geselecteerd voor het leveren van de Microsoft erp-oplossing en voor de implementatie. HSO is een Microsoft-voorkeurspartner en heeft een goede staat van dienst. Alle referentiebezoeken waren positief. Extra voordeel is dat HSO net als wij in Veenendaal gevestigd is.'

De huidige maatwerkoplossing, toegesneden op de bedrijfsprocessen van AXA. is de laatste jaren in de lucht gehouden door eigen medewerkers. Het gevaar dat de specifieke kennis van dit systeem door bet vertrek van deze automatiseerders, bijvoorbeeld door pensioen, zou verdwijnen, begon reëel te worden. Met een overstap naar een standaard platform als AX wil de fabrikant van sloten en fietsonderdelen dit risico verkleinen.

AXA stapt bovendien helemaal af van de AS/400-omgeving en migreert naar een Microsoft-omgeving waarbij bijvoorbeeld ook Lotus Notes wordt vervangen door Microsoft Exchange en Outlook. De fabrikant moet de keuze voor het nieuwe hardwareplatform nog bepalen.

Fietsen

AXA Stenman Industries, eigendom van investeringsmaatschappij Bencis, is opgericht in 1902. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hang- en sluitwerk voor de bouw en renovatiesector. Sinds 1922 is er een tweede kernactiviteit: het samen met fietsfabrikanten ontwikkelen, produceren en verkopen van fietscomponenten. Productievestigingen zijn gevestigd in Nederland, Frankrijk en Polen. Verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Polen en China. Bij AXA Stenman werken ruim 350 medewerkers.

De dienstverlening van HSO bestaat uit het spectrum van ontwerp, implementatie en beheer van Microsoft Dynamics AX. HSO is opgericht in 1989, heeft ruim 280 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Noord Amerika en Azië.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4663760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.