Managed hosting door True

Omzet Progress Software valt terug in 2012

 

Dollars

De Amerikaanse leverancier van middleware Progress Software rapporteert over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012 een geconsolideerde omzet van 91,3 miljoen dollar. Dat is een daling van 2 procent ten aanzien van de 93,5 miljoen dollar in het slotkwartaal van 2011. De jaaromzet van de softwareleverancier in het op 30 november afgesloten boekjaar kwam uit op 335,2 miljoen dollar, 7 procent lager dan de 360,7 miljoen dollar in boekjaar 2011.

In de geconsolideerde omzetcijfers zijn de resultaten van de verkochte niet-kernactiviteiten niet meegerekend. Anders was de omzet in het vierde kwartaal van 2012 uitgekomen op 121,7 miljoen dollar, tegenover 136,3 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar geleden. De jaaromzet zou dan uitgekomen zijn op 472,7 miljoen dollar (2011: 533,6 miljoen).

De middleware-specialist is in de afgelopen tijd bezig geweest met het herijken van de bedrijfsstrategie. Daarbij is besloten om door te gaan met een select aantal kernactiviteiten en de rest te verkopen. Dit proces is inmiddels afgerond. Progress heeft de volgende productlijnen afgestoten: Actional, Artix, DataXtend, FuseSource, ObjectStore, Orbacus, Orbix, Savvion, Shadow en Sonic. Voor FuseSource en Shadow schrijft het softwarebedrijf een verkoopopbrengst van 46,6 miljoen in de boeken van 2012.

Focus

Progress legt zich toe op de drie kernproducten Open Edge, Datadirect Connect en Apama Analytics. Samen vormen zij een platform-as-a-service voor applicatieontwikkeling en implementatie. Het aantal medewerkers staat inmiddels op 1.395; 20 procent minder dan een jaar geleden.

De nieuwe bestuursvoorzitter Phil Pead verwacht in het eerste kwartaal van boekjaar 2013 de geconsolideerde omzet op hetzelfde peil te kunnen houden als het beginkwartaal van boekjaar 2012 (zo'n 87 miljoen dollar). Pead streeft ernaar in 2013 de operationele marges te kunnen verbeteren en klant functionaliteit in de cloud te kunnen bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4631372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.